Premijer liga BiH
627

Sarajevo bez problema pobijedilo Olimpik i pobjeglo Željezničaru na sedam bodova

K. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
FK Sarajevo - FK Olimpik (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ekipa Sarajeva upisala je sigurnu pobjedu u meču 15. kola Premijer lige BiH protiv Olimpika na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" rezultatom 2:0 čime su povećali bodovnu prednost na tabeli na sedam bodova.
Nakon nešto mirnijeg početka utakmice, Sarajevo prvi put prijeti u 15. minuti kada je udarac Pejovića otišao pored gola, da bi nakon toga Handžić šutirao nakon soloprodora, no ni u 21. minuti Bordo tim nije došao u vodstvo.

Aktuelni prvak BiH od prve minute je bio bolji protivnik, no do vodećeg, ali zasluženo gola dolaze nakon nevjerovatne greške odbrane Olimpika.

Milović je pokušao glavom vratiti loptu golmanu, Tatar je to ispratio i stigao do lopte prije Hadžića te postigao pogodak za 1:0. Tatar se tim golom izjednačio s Bilbijom na vrhu liste strijelaca s osam golova.

Benjamin Tatar se izjednačio na vrhu liste strijelaca sa Nemanjom Bilbijom (osam pogodaka) (Foto: I. Š./Klix.ba)
Benjamin Tatar se izjednačio na vrhu liste strijelaca sa Nemanjom Bilbijom (osam pogodaka) (Foto: I. Š./Klix.ba)

Do kraja prvog poluvremena nije bilo pogodaka, a ni pravih prilika, pa se na pauzu otišli s minimalnom prednošću Bordo tima.

Na početku drugog poluvremena Sarajevo je tražilo drugi gol kojim bi riješili pitanje pobjednika, a prvu šansu imao je Fanimo u 53. minuti, ali mu je Hadžić odbranio udarac, da bi isti igrač u 59. minuti nakon odlične akcije i asistencije Tatara pogodio za 2:0 te svom timu donio veliku prednost pred finiš meča.

Nakon toga Sarajevo je mirno privelo meč kraju i na kraju upisalo 11. pobjedu u ovoj sezoni, a oni su, podsjećamo, jedini tim koji u ovoj sezoni nije doživio poraz. Sarajevo je trenutno sedam bodova ispred gradskog rivala Željezničara, a u narednom meču očekuje ih gostovanje kod Veleža u Mostaru.

S druge strane, Olimpik je ostao zakucan za dno tabele Premijer lige sa samo sedam osvojenih bodova, četiri manje od Radnika koji je prvi iznad zone ispadanja.

Sarajevo - Olimpik 2:0 (Tatar, Fanimo)

Tabela: