Raspucani i razigrani
66

Sarajevo deklasiralo GOŠK na Koševu, Bordo tim ubjedljivom pobjedom najavio novu sezonu

K. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva danas su na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" pobijedili GOŠK u prijateljskom susretu ubjedljivim rezultatom 6:0, a ovaj susret ujedno je bio i generalna proba za Bordo tim pred nastup u Premijer ligi BiH.

Već samom početku meča Sarajevo je moglo doći u vodstvo, no udarac Džafića u petoj minuti odbranio je Bobić, a nakon još nekoliko opasnih situacija ispred gola gostiju, Bordo tim u 10. minuti dolazi do zasluženog vodstva.

Džafić je dodao do Varešanovića, ovaj pronalazi Čatakovića kojem nije bilo teško da loptu pošalje u mrežu. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Igrala se 54. minuta kada je lopta nakon jednog napada Sarajeva došla do Suljića, a on se lijepo snalazi u kaznenom prostoru GOŠK-a, vara nekoliko odbrambenih igrača te šalje loptu u mrežu. U 63. minuti Šuta je postigao autogol nakon ubačaja Ikića s desne strane, a do kraja meča Bordo tim je postigao još tri pogotka.

Prvo je u 84. minuti Suljić bio precizan, dvije minute nakon toga Ahmetović, a konačnih 6:0 postavio je Musa golom u 88. minuti.