Pauzira 10 dana
14

Sarajevo protiv Slobode bez Ahmetovića, napadač se povrijedio na treningu

Klix.ba
Mersudin Ahmetović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mersudin Ahmetović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ekipa FK Sarajevo je danas u Trening centru u Butmiru obavila trening na čijem se početku povrijedio napadač Mersudin Ahmetović.

Atmosfera u timu Sarajeva je odlična nakon gostujuće pobjede u Krupi, ali je sjenu na to bacila povreda napadača Mersudina Ahmetovića, koji se povrijedio na zagrijavanju početkom današnjeg treninga.

Medicinski tim Sarajeva je ustanovio da se radi o lakšoj povredi lista zbog koje će morati pauzirati narednih deset dana. Zbog toga on definitivno neće biti u kombinaciji za utakmicu protiv Slobode, koja se u okviru 22. kola Premijer lige BiH igra u srijedu na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Treninzima Sarajeva se priključio Šofranac, koji je posljednje dvije utakmice propustio zbog prehlade, a u kombinacijama za utakmicu je i Adukor. Nogometaš iz Gane je odradio suspenziju u prošlom kolu te stoji na raspolaganju stručnom štabu.

Inače, FK Sarajevo poklonit će svim Bordo damama besplatan ulaz na predstojeću ligašku utakmicu protiv Slobode povodom Međunarodnog dana žena, koji je se tradicionalno obilježava 8. marta.

Također, za sve Bordo navijačice, koje će bodriti izabranike Husrefa Musemića u srijedu pokrenuta je i nagradna igra.

Utakmica Sarajevo - Sloboda se igra u srijedu od 15 sati.