Konačno gotovo
45

Savez završio rekonstrukciju prvog terena, Borac zakazao utakmicu u Banjoj Luci

E. B.
Radovi na rekonstrukciji travnjaka na Gradskom stadionu u Banjoj Luci su konačno završeni, objavio je Fudbalski klub Borac.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je tako završio rekonstrukciju prvog travnjaka.

Radovi na gradskom stadionu u Banjoj Luci su počeli 1. juna i konačno su završeni, te će Borac naredni domaći meč protiv Slobode 29. oktobra u okviru 16. kola Premijer lige BiH igrati na svom stadionu sa hibridnom travom.

Banjalučka ekipa je tokom rekonstrukcije Gradskog stadiona svoje domaće utakmice igrala na stadionu Mlakve u Bosanskom Novom.

"Kucnuo je čas za povratak u našu kuću, kucnuo je čas za huk sa tribina Gradskog stadiona. Naši crveno-plavi 29. oktobra s početkom u 18 sati dočekat će tuzlansku Slobodu na novom terenu gradskog stadiona u Banjoj Luci. Radovi na rekonstrukciji travnate podloge privedeni su kraju i sve je spremno za povratak naših fudbalera, prve golove i prve pobjede na novoj, hibridnoj, podlozi. Svi na stadion!", poručili su iz Borca.

Podsjetimo, u toku su radovi na stadionima u Vrapčićima, na Koševu i na Tušnju, a vidjet ćemo kada će se Velež, Sarajevo, Sloboda i Tuzla City vratiti igranju domaćih utakmica u svojim gradovima.