5. kolo Wwin lige
1.2k

Savršen početak Sarajeva, savladali su Radnik za četvrtu uzastopnu pobjedu u sezoni

E. K.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva su u petom kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine pobijedili Radnik na svom terenu rezultatom 2:0 i tako zadržali stopostotan učinak u novoj sezoni domaćeg šampionata.

Sarajevo je povelo iz prve prave prilike na utakmici i to u 11. minuti susreta. Đorđević je ubacio iz slobodnjaka, a mrežu Lakića je zatresao Bubanja. Potom se Radnik oslobodio početnog pritiska i u 35. minuti opasno zaprijetio golu Sarajeva. Ubacio je Vasić s desne strane, Mehanović je uposlio Da Silvu koji je nakon velike greške Rockova pogodio prečku.

Uzvratilo je Sarajevo u 40. minuti preko Guliashvilija čiji je udarac uz dosta sreće zaustavio Lakić. Do kraja prvog dijela pokušalo je Sarajevo ponovo preko Guliashvilija pa i Renana te Beganovića što je bilo posljednje uzbuđenje u prvom dijelu susreta i na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0 za Sarajevo.

U drugom dijelu Radnik je krenuo po izjednačenje rezultata, ali nije bilo ozbiljnijih prilika za to. U 71. minuti susreta Nidal Čelik je na travi udario nogometaša Radnika Jovanovića dok su obojica bili bez lopte, a sudija Elvedin Topuzović je pet minuta gledao ponovljeni snimak i nije pokazao direktan crveni karton igraču Bordo tima.

Do kraja susreta je Sarajevo postiglo još jedan gol i to preko Aldina Turkeša u 92. minuti susreta te tako potvrdilo pobjedu. Dodajmo da je napadaču Sarajeva u 84. minuti poništen gol zbog ofsajda Guliashvilija.

Sarajevo koje je i dalje prvoplasirano na tabeli sa 12 bodova iz četiri odigrane utakmice dok je Radniku ovo bio prvi poraz i trenutno su peti sa sedam bodova iz četiri susreta. U sljedećem kolu Sarajevo će ugostiti Posušje dok će Radnik na svom terenu igrati s Igmanom.

Rezultat i strijelac:

Sarajevo - Radnik 2:0 (Bubanja 11', Turkeš 90+2')

Tabela:

Kraj utakmice na Koševu.

90+2' - GOOOOOOOOOOOOL! Sarajevo je udvostručilo prednost! Unušić je sjajno ubacio, a Turkeš postigao debitantski gol u Bordo dresu.

90' - Svega četiri minute nadoknade.

86' - NIŠTA OD GOLA SARAJEVA! Guliashvili je bio u nedozvoljenoj poziciji prilikom napada Bordo tima.

86' - Krajišnika i Mehanovića mijenjaju Cruz i Ristanović.

85' - Guliashvili je uposlio Turkeša koji je majstorskim udarcem matirao Lakića i udvostručio prednost Bordo tima.

85' - GOOOOOOOOOOOOL! Sarajevo je udvostručilo prednost.

84' - Odlična šansa za Sarajevo! Anđušićev udarac iz sjajne pozicije odlazi pored gola.

82' - Posljednja izmjena u ekipi Sarajeva, Turkeš u igri umjesto Renana.

80' - Teodorović mijenja Pantelića u ekipi Radnika.

74' - Đorđevića i Jovića mijenjaju Unušić i Đuričković.

71' - Elvedin Topuzović je nakon konsultacije s VAR tehnologijom razmatrao prekršaj Nidala Čelika na Jovanoviću dok su obojica bili na zemlji i odlučio da stoperu Sarajeva ne pokaže direktan crveni karton.

63' - U međuvremenu je požutio Bubanja.

63' - Jako loš udarac Jovanovića.

62' - Loš udarac Renana, lopta odlazi preko gola.

58' - Žuti karton za Krajišnika zbog prekršaja na Anđušiću.

56' - Nova promjena u Sarajevu, Anđušić mijenja Mustafića.

46' - Dvostruka izmjena u Radniku. Veljkić i Jovanović mijenjaju Pekarića i Antonijevića.

46' - Marko Matanović u igri u ekipi Sarajeva umjesto Mihaela Kuprešaka.

Poluvrijeme na Koševu, Sarajevo vodi 1:0 protiv bijeljinskog Radnika.

45' - Minut sučevog dodatka.

44' - Sudija Topuzović je propustio svirati prekršaj na sredini terena za goste pa je Sarajevo krenulo u kontru nakon koje pokušava Beganović, no lopta odlazi pored gola.

42' - Kuprešak je ubacio, a Renanov udarac brani golman Lakić.

41' - Guliashvili je s lijeve strane ušao u sredinu i šutirao preko gola. Bit će to korner za Sarajevo.

40' - Odlična prilika za Sarajevo! Nakon kontranapada Bordo tima, Guliashvili je sjajno šutirao, ali Lakić uz dosta sreće brani njegov udarac.

35' - KAKVA ŠANSA ZA RADNIK! Ubacio je Vasić s desne strane, Mehanović je uposlio Da Silvu koji je nakon velike greške Rockova pogodio prečku.

33' - Žuti karton za Đorđevića poslije starta nad Maričićem.

27' - Radnik se oslobodio početnog pritiska i sve više je na polovini Sarajeva, ali bez ozbiljnijih prilika.

14' - Renan se izborio za poziciju i šutirao, ali njegov udarac lagano brani Lakić.

11' - Ubacio je Đorđević iz slobodnjaka, a mrežu Lakića je zatresao Bubanja.

11' - GOOOOOOOOOOOOOL! Sarajevo je povelo na Koševu.

8' - Udarac Mirzada Mehanovića odlazi daleko pored gola Emila Rockova.

1' - Bez uzbuđenja poslije udarca iz ugla.

1' - Prvi ozbiljan napad Sarajeva. Guliashvili, koji će na leđima nositi broj 7 nakon odlaska Hamze Čatakovića, je izborio korner.

1' - Počela utakmica na Koševu, prvi s centra su krenuli domaći nogometaši.

20:45 - U petom kolu Wwin lige sutra nas očekuje utakmica Velež - Igman dok su u nedjelju na rasporedu dva duela i to Široki Brijeg - Sloboda i Željezničar - Sloga Doboj, a u ponedjeljak će snage odmjeriti Borac i GOŠK.

Posljednja utakmica petog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Posušja na rasporedu je u utorak.

20:40 - Glavni sudija meča je Elvedin Topuzović iz Tuzle s pomoćnicima Tarikom Mulasmajićem iz Tešnja i Dejanom Lazićem iz Doboja dok je četvrti sudija Mario Pejić iz Gruda. U VAR sobi se nalaze Mirza Kazlagić iz Cazina kao i Marko Perić iz Mostara.

Delegat susreta je Mario Đuran iz Modriče dok je Vedran Zovko iz Mostara posmatrač suđenja, a uloga komesara za bezbjednost je pripala Nadiru Zlataru iz Sarajeva.

20:35 - Sarajevo je dosad odigralo tri utakmice i zabilježilo sve tri pobjede dok je Radnik u isto toliko odigranih susreta ostvario dva trijumfa i remi.

20:30 - Sarajevo će u ovom susretu biti lišeno usluga jednog od najboljih ovosezonskih igrača Francisa Kyeremeha kao i Momira Đuričkovića koji je povrijeđen od ranije pa je šansu u prvom timu dobio Mirza Mustafić koji će ujedno nositi i kapitensku vrpcu.

20:25 - Treneri Sarajeva i Radnika Zoran Zekić i Velibor Đurić su odabrali početne postave za današnji duel.

Sarajevo: Rockov; Soldo, Čelik, Jović; Beganović, Bubanja, Đorđević, Mustafić, Kuprešak; Guliashvili, Renan. Na klupi su ostali: Rogić, Duraković, Mujkić, Matanović, Mehmedović, Jatta, Hamzić, Unušić, Anđušić, Đuričković, Turkeš.

Radnik: Lakić; Vasić, Janjić, Amidžić, Antonijević; Maričić, Krajišnik, Mehanović; Pantelić, Pekarić, Da Silva. Na klupi su ostali: Samurović, Josipović, Cruz, Veljkić, Sivac, Subašić, Perišić, Santrač, Ristanović, Teodorović, Jovanović.

20:20 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba dobrodošli na tekstualni prijenos prve utakmice petog kola Wwin lige BiH između Sarajeva i Radnika iz Bijeljine.