Pritisak navijača
11

Schalke odustao od transfera španskog igrača koji je učestvovao u seks skandalu

H. H.
Enrich je od jula slobodan igrač nakon isteka ugovora s Eibarom (Foto: EPA-EFE)
Enrich je od jula slobodan igrač nakon isteka ugovora s Eibarom (Foto: EPA-EFE)
Njemački klub Schalke 04 dogovorio je sve detalje transfera španskog napadača Sergija Enricha (31), ali je odustao u posljednji čas zbog pritiska navijača, koji u timu nisu željeli igrača koji je učestvovao u seks skandalu.

Naime, Enrich je 2016. godine sa saigračem iz Eibara Antoniom Lunom i nemenovanom djevojkom učestvovao u seks skandalu, kada je njihov video s eksplicitnim sadržajem isplivao na društvenim mrežama i internet stranicama.

Budći da žena nije pristala sa snimanje, igrači su u januaru 2021. godine osuđeni na dvije godine zatvora, ali kaznu služe uslovno zbog nedostatka prijašnjih kaznenih evidencija. Također, pomenutoj djevojci morali su isplatiti 110.000 eura odštete.

Enrich je danas trebao proći ljekarske preglede i potpisati za Schalke, ali njemački klub je putem zvaničnih kanala komuniciranja obavijestio javnost da je odustao od potpisa ugovora.

Španski napadač je karijeru počeo u Mallorci, a nastupao je i za Recreativo, Alcorcon, Numanciju i Eibar, a od jula je slobodan igrač.