Legenda objašnjava
25

Seedorf pokrenuo raspravu na internetu: Ova ekipa Reala nisu "Galacticosi"

D. P.
Seedorf je s Realom bio prvak Evrope (Foto: Instagram)
Seedorf je s Realom bio prvak Evrope (Foto: Instagram)
Legendarni nizozemski nogometaš Clarence Seedorf otkrio je kakva je razlika između čuvenih Realovih "Galacticosa" i današnje ekipe koja dominira evropskim i svjetskim nogometom.

Galacticosi su pojam kojim se označava slavna ekipa Real Madrida od prije dvadesetak godina kada su najveće svjetske zvijezde igrale za klub, uključujući Ronalda, Raula, Zidanea, Figa, Carlosa, Beckhama i brojne druge.

No, današnja ekipa Real Madrida nema toliko zvijezda svjetskog nogometa, ali ima i više uspjeha od Galacticosa. Razlog je, smatra Seedorf, što je današnja ekipa bolja timski od Galacticosa, iako nema toliko zvijezda u rosteru.

"Ne mislim da ovu ekipu Reala možemo nazvati Galacticosima. Ovo su jako dobri igrači, ali vjerujem da su uspješni prije svega jer su dobar tim. Ono što mogu vidjeti od današnjeg Reala je više od pojedinaca, ekipa koja zna raditi jedan za drugoga. Znaju patiti zajedno u pojedinim utakmicama i to je razlika", poručio je Seedorf.

Izjava Nizozemca pokrenula je rasprave na društvenim mrežama gdje fanovi daju svoje mišljenje o tome koji je tim Real Madrida bolji, današnji predvođen Bellinghamom, Mbappeom i Viniciusom ili nekadašnji sa Zidaneom, Ronaldom i Figom.

Seedorf jako dobro poznaje ekipu Real Madrida jer je bio njen član i osvojio je Ligu prvaka u dresu Kraljevskog kluba. Ostat će upamćen kao jedini nogometaš koji je s tri različita kluba osvojio Ligu prvaka (Milan dvaput, Ajax i Real).