Skandal na Otoku
24

Šef engleskog kluba uz seksističke uvrede prijetio ubistvom kolegice, podnio je ostavku

N. K.
Rebecca Markham i Danny Macklin (Foto: The Times)
Rebecca Markham i Danny Macklin (Foto: The Times)
Bivši izvršni direktor AFC Wimbledona Danny Macklin dao je ostavku nakon što je skriveni uređaj za snimanje otkrio da je upućivao nasilne i seksističke primjedbe protiv uposlenice u klubu, piše Times.
Macklin, koji se Wimbledonu pridružio u novembru prošle godine, davao je šokantne komentare o klupskoj voditeljici službe za navijače i prodaju ulaznice Rebecci Markham, a u jednom razgovoru izjavio da bi je volio ubiti te je označio izvršnu direktoricu kluba kao je..nu ku..u i šljam.

Njegove je komentare navodno snimio pojedinac s vojnim iskustvom koji je u međuvremenu preuzeo dužnost službenika sigurnosti kluba.

Postavio je uređaj u Macklinovu kancelariju na stadionu Cherry Red Records u Londonu.

Podli jezik kojim se koristio bivši šef Wimbledona došao je unatoč tome što je Macklin, zajedno s Rebeccom, bio uključen u klub koji se pridružio pokretu "Her Game Too" u nastojanju da potakne više žena i djevojaka da se uključe u nogomet.

"Pozdravljamo inicijative koje potiču više djevojaka i žena da prisustvuju našim utakmicama ili učestvuju u aktivnostima", izjavio je tada Macklin.

Međutim, samo dva mjeseca kasnije dao je ostavku, a sada je otkriveno da je drugim kolegama davao niz pogrdnih i uvredljivih komentara o Rebecci.

"Je..no je želim gurnuti kroz je..ni prozor... Nikada nisam želio nekog ubiti, ali volio bih nju ubiti. Je..na ku..a", zabilježena je Macklinova izjava u jednoj od razmjena.