Bijesan na arbitre
0

Selektor Danske novinaru na mobitelu pokazao poništeni gol protiv Njemačke: Ovo je smiješno, fuj!

E. K.
Kasper Hjulmand pokazuje novinaru ZDF-a ofsajd poziciju (Foto: ZDF)
Kasper Hjulmand pokazuje novinaru ZDF-a ofsajd poziciju (Foto: ZDF)
Selektor nogometne reprezentacije Danske Kasper Hjulmand je oštro reagovao nakon ispadanja u osmini finala Eura od domaćina reprezentacije Njemačke.

Bijesan je bio selektor Danaca zbog poništenog gola za vodstvo na početku prvog dijela te je novinarima u mix zoni pokazao zbog čega pogodak nije priznat.

"Želim Njemačkoj sve najbolje u nastavku turnira, ali mislim da je ovo bila velika šteta. Dvije velike odluke protiv nas su na kraju odlučile utakmicu. Teško nam je", rekao je Hjulmand dok je pokazivao novinaru ZDF-a Borisu Büchleru mobilni telefon s fotografijom VAR animacije nedozvoljene pozicije Joachima Andersena.

"Govorimo o centimetru, može li ovo biti istina? Da li je tehnologija toliko tačna? Može li se vrijeme igre precizno odrediti? Sve su to pitanja na koje nemamo odgovore", dodoa je.

Nastavio je dalje komentarisati i dosuđeni jedanaesterac za Njemačku svega nekoliko minuta poslije poništenog gola Andersena.

"Toliko puta nam je rečeno: Ne možemo da igramo nogomet bez pokreta ruku, a povrh svega udaljenost je bila jako kratka. Ovo su samo dvije smiješne odluke i potpuno presudne za ishod utakmice", poručio je selektor Danske i nastavio dalje:

"Možda bi Njemačka pobijedila bez ovih odluka. Odigrali su fantastičnu utakmicu. Sviđa mi se tim i ono što Julian Nagelsmann radi s njima. Želim im sve najbolje, ali ove dvije situacije, ovo je smiješno. Fuj", naglasio je Hjulmand.

Podsjetimo, Nijemci će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Španija - Gruzija dok je Danska okončala takmičenje u osmini finala.