Nije izdržao
0

Selektor Mađarske zaplakao nakon remija s Francuskom: Srce je najvažnije u nogometu

N. K.
Rossi brisao suze maramicom (Foto: Screenshot)
Rossi brisao suze maramicom (Foto: Screenshot)
Selektor Mađarske Marco Rossi bio je oduševljen kako su se njegovi nogometaši suprotstavili jakim Francuzima, ali nije ni krio suze nakon osvojenog boda (1:1).

"Kada sam upoznao ekipu, rekao sam momcima da ko god obuče nacionalni dres mora uvijek pružiti sve od sebe. Srce je najvažnije u nogometu. U nacionalnim timovima je to još izraženije. Znali smo da će biti teških trenutaka tokom utakmice. Bilo je perioda kada stvari nisu išle kako smo željeli, ali smo se hrabro nosili u tim trenucima. Imamo igrače koji su posvećeni i naporno rade svaki dan da se poboljšaju. Imamo svoje limite, ali i svijetlu budućnost", rekao je Rossi tokom konferencije za medije koju je nakratko prekidao kako bi maramicom obrisao suze.

Mađarski selektor je istakao kako je njegov tim taktički bio besprijekoran.

[TWITTER]1406528704084328449[/TWITTER]

"Momci su pokazali hrabrost i srce. Mogu im se samo zahvaliti. Često se kaže da ekipe pobjeđuju zbog taktike trenera. To je greška. Trener samo pomaže, a igrači su uvijek glavni. To su pokazali reprezentativci Mađarske. Bilo je nestvarno", poručio je Rossi.

Inače, Mađari su protiv Francuza osvojili prvi bod na Euru, a u posljednjoj utakmici u grupi u srijedu igraju protiv Njemačke u Minhenu.