Jezive scene
93

Selektor otkrio šta se desilo teško povrijeđenom Mađaru: Stabilan je, ali više neće biti dio tima na Euru

D. P.
Trenuci u kojima je sve stalo na stadionu (Foto: EPA-EFE)
Trenuci u kojima je sve stalo na stadionu (Foto: EPA-EFE)
Mađarski selektor Marco Rossi otkrio je kako je nogometaš Barnabas Varga u stabilnom stanju, ali da će hitno morati na operaciju nakon žestokog sudara u duelu trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva protiv Škotske.
Mađari su u ludoj završnici i golom u 100. minuti izborili pobjedu nad Škotskom rezultatom 1:0 i tako osigurali treću poziciju, što im donosi nekoliko dana čekanja kako bi znali hoće li igrati u nokaut-fazi Evropskog prvenstva.

No, detalj koji je obilježio utakmicu je težak sudar mađarskog nogometaša Barnabasa Varge i golmana Škotske Angusa Gunna. Teže je prošao Mađar koji je nepomično i bez svijesti ležao na terenu nekoliko minuta dok su njegovi igrači u panici i suzama pratili šta se dešava.

Selektor Mađarske Marco Rossi otkrio je šta se desilo i dodao da je Varga u stabilnom stanju, ali da je Evropsko prvenstvo za njega završeno.

"Bio je bez svijesti pa su svi bili jako zabrinuti za njegovo stanje, ali i zbog činjenice da su medicinske ekipe kasnile. Moguće je da su mislili kako to nije bila opasna situacija", rekao je Rossi, a onda se osvrnuo na trenutno stanje:

"Srećom, nije životno ugrožen i bit će operisan odmah ovdje u Njemačkoj. Stabilan je i to je najvažnije. Ako prođemo, on neće biti dio tima", dodao je selektor.

Mađarski igrači iskazali su podršku Vargi, a strijelac pobjedonosnog gola Kevin Csoboth je podigao dres u znak podrške nesretnom nogometašu.

Mađarski M4 Sport izvještava kako je Varga uspio ostvariti kontakt s medicinskim timom nakon što je došao svijesti. Plahte su bile podignute oko povrijeđenog napadača dok mu je ukazivana liječnička pomoć, dok su njegovi saigrači pomagali redarima da prikriju svog kolegu iz tima.