Liga nacija
13

Sergej Barbarez danas objavljuje spisak Zmajeva za duele protiv Njemačke i Mađarske

E. B.
Sergej Barbarez (Foto: I. L./Klix.ba)
Sergej Barbarez (Foto: I. L./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez će danas objaviti spisak igrača za predstojeće duele protiv Njemačke i Mađarske.

U Zenici će na stadionu Bilino Polje u rasponu od tri dana, od 11. do 14. oktobra, gostovati selekcije Njemačke i Mađarske u okviru trećeg i četvrtog kola Lige nacija.

Barbarez će spisak reprezentativaca objaviti na konferenciji za medije koja je zakazana za danas u 13 sati u prostorijama Nogometnog saveza BiH u Sarajevu.

Na spisku bi se, manje-više, trebali naći igrači koji su konkurisali za duele prva dva kola početkom ovog mjeseca protiv Nizozemske i Mađarske.

Jasno je da jednog igrača sigurno neće biti na spisku, a to je Anel Ahmedhodžić za kojeg je reprezentativna karijera završena, a Barbarez je u prethodnim izjavama dao naslutiti da će na spisku za oktobarske utakmice biti i nekih novih imena.

Ipak, ne očekuju se velike promjene jer se kontinuitet ne može uhvatiti s radikalnim rezovima iz mjeseca u mjesec, a danas ćemo u 13 sati saznati na koje igrače će računati za duele s Njemačkom i Mađarskom.

Podsjetimo, nakon prva dva kola naša selekcija ima jedan osvojen bod.

Tabela: