Serie A
55

Šesta pobjeda Juventusa u sezoni, važna tri boda za Romu i Napoli

Piše: K. H.
Juventus - Bologna (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Juventusa upisala je sigurnu pobjedu u meču 6. kola talijanske Serije A protiv Bologne na svom terenu, a tri boda večeras su osvojile i ekipe Rome i Napolija.

Juventus je u prvih 16. minuta riješio pitanje pobjednika, a pobjedu Staroj dami donijeli su Dybala i Matuidi. Miralem Pjanić na terenu je proveo 64. minute, kada je umjesto njega u igru ušao Emre Can, a u 33. minuti dobio je žuti karton.

Sigurnu pobjedu upisala je i ekipa Rome koja je sa 4:0 bila bolja od Frosinonea. Već u drugoj minuti Under je postigao lijep pogodak za 1:0, a pitanje pobjednika ovog meča odlučeno je u 28. minuti kada Pastore pogađa za 2:0, odnosno El Shaarawy u 35. minuti za 3:0.

Konačnih 4:0 postavio je Kolarov u 87. minuti. Edin Džeko je čitav meč pregledao s klupe za rezervne igrače jer je trener Eusebio Di Francesco odlučio da ga odmori.

Sigurnu pobjedu na domaćem terenu upisao je i Napoli koji je sa 3:0 bio bolji od Parme. Insigne je rano doveo domaće u prednost, Milik je početkom drugog poluvremena postigao drugi pogodak za Napolitance, a konačnih 3:0 postavio je Milik u 85. minuti.

Genova je na svom terenu upisala sigurnu pobjedu protiv Chieva sa 2:0, a Ervin Zukanović u igru je ušao u 74. minuti. Cagliari i Sampdorija, odnosno Atalanta i Torino odigrali su susrete bez pogodaka.

Rezultati by SofaScore