Wwin liga BiH
2

Sloboda deklasirana u važnoj utakmici, bodove s Tušnja odnijela i preporođena Sloga

N. K.
Novi poraz tuzlanskog kluba  (Foto: FK Sloboda)
Novi poraz tuzlanskog kluba (Foto: FK Sloboda)
Nogometaši Sloge Meridian pobijedili su na Tušnju u 9. kolu Wwin lige BiH ekipu Slobode rezultatom 3:0 te su tako tuzlanski klub ostavili na svega dva boda iz prvih devet utakmica u prvenstvu.

Šok za domaće uslijedio je već u šestoj minuti susreta. Muminović je katastrofalno ispucao loptu koja je došla do Jovića koji bez puno razmišljanja upućuje odličan šut i dovodi goste u vodstvo.

Uslijedio je period igre s dosta prekida na sredini terena, a Sloboda je imala dvije dobre prilike preko Hasanbegovića i Cvijanovića, ali do izjednačenja nisu mogli. Prvo poluvrijeme je okončano vodstvo Sloge rezultatom 1:0.

Nije se Sloboda uspjela u potpunosti nametnuti u drugom poluvremenu, izostale su prave prilike, a Sloga koja se skoncentrisala na kontranapade je i jedan takav iskoristila deset minuta prije kraja meča. Ponovo je strijelac bio večeras raspoloženi Jović nakon ubacivanja Mrkaića s desne strane. Konačnih 3:0 za Slogu u sudijskoj nadoknadi postavio je Đekić.

Sloga je ostala na 10. mjestu prvenstva BiH, dok je Sloboda na pretposljednjoj 11. poziciji. U narednom kolu Sloboda gostuje GOŠK-u, dok će Sloga ići u goste ekipi Radnika.

Rezultat i strijelci:

Sloboda - Sloga 0:3 (Jović 6', 80', Đekić 90+5')

Tabela: