Nogomet
133

Sloboda u sudijskoj nadoknadi do velike pobjede protiv Veleža, Radnik savladao Travnik

Piše: O. T.
U 23. kolu BHT Premijer lige Sloboda je nakon preokreta uspjela slaviti na gostovanju u Mostaru protiv posljednjeplasiranog Veleža (2:1).

Tim Husrefa Musemića do pobjede je došao u sudijskoj nadoknadi, a tešku utakmicu za Slobodu nagovijestio je Novo Papaz svojim pogotkom u 10. minuti što je bio prvi gol Veleža u ovoj kalendarskoj godini.

Uslijedili su napadi Slobode koja je preuzela inicijativu na terenu, a u međuvremenu počela je velika bakljada Red Armyja koji proslavaljaju svoj 35. rođendan pa je meč nakratko prekinut u 35. minuti. Vrlo brzo nakon nastavka meča, tačnije u 42. minuti, Sloboda je izjednačila preko Kostića.

U drugom dijelu Sloboda je nastavila sa dominacijom koja je prekinuta novim izgredima domaćih navijača zbog čega je glavni sudija Dragan Petrović prekinuo utakmicu. Tribina gdje borave pripadnici Red Armyja je ispražnjena, a nakon prekida koji je trajao oko 25 minuta, meč je nastavljen.

Sloboda je nakon nastavka igre nastavila sa velikim pritiskom koji je rezultirao u posljednjim trenucima meča kada je pogodio Zajko Zeba. Tuzlaci su ponovo na prvom mjestu sa 50 bodova, odnosno tri boda i utakmicom više od Zrinjskog koji sutra gostuje Slaviji.

Radnik je u Bijeljini prekinuo niz bez pobjede. Tim Slavka Petrovića slavio je protiv Travnika (2:0). Radnik je u 14. minuti imao priliku da golom iz penala povede, ali je Jankovićev udarac odbranio Nurković.

Ipak, domaći tim je uspio slomiti otpor gostiju u drugom poluvremenu kada su pogađali Memišević (58') i Obradović (76').

Vitez je na svom terenu, nakon tri meča bez pobjede u ligi, upisao vrlo važnu pobjedu savladavši Drinu Zvornik rezultatom 3:0. Strijelci su bili Livančić (52'), Jurić (56') i Mrkaić (67').

Remi bez golova zabilježen je u Prijedoru gdje su igrali Rudar i Čelik (0:0). Oba tima su tako nastavila sa nizanjem loših rezultata. Rudar u posljednjih devet utakmica nije slavio, dok je Čeliku ovo peta utakmica bez pobjede.