Nova promjena
47

Šok u Mostaru: Petrović više nije trener Zrinjskog, odmah je imenovan nasljednik

N. K.
Željko Petrović (Foto: Zrinjski)
Željko Petrović (Foto: Zrinjski)
Zrinjski Mostar je danas službeno potvrdio sporazumni raskid ugovora s glavnim trenerom Željkom Petrovićem.
S obzirom na činjenicu da je iza Petrovića uspješnih šest mjeseci na klupi Plemića, a što je okrunjeno osvajanjem Kupa BiH, Zrinjski je jasno naglasio da su na današnjem razgovoru u obzir uzete sve okolnosti nakon čega je postignut dogovor o razlazu koji je bio prijateljski.

"Odluka o prijedlogu za sporazumnim raskidom ugovora nije bila lagana, ali s obzirom na veliku odgovornost koju ima uprava, tu odluku ipak smatramo ispravnom. Petrović je trener s velikim renomeom i sretni smo što je prije šest mjeseci pristao biti naš trener, a ostvareni rezultati i osvojeni Kup su najbolji pokazatelj da smo tada donijeli ispravnu odluku o njegovom angažmanu. Ispred nas je još jedna sezona u koju ulazimo s velikim očekivanjima i ambicijama, a s obzirom na renome Petrovića i mogućnost odlaska u neki inozemni klub i prije naših evropskih utakmica, morali smo se okrenuti rješenju koje smatramo jednako dobrim, a koje nam istovremeno jamči kontinuitet u radu", izjavio je predsjednik uprave Denis Lasić.

Zrinjski je odlučio novim šefom stručnog štaba imenovati Marija Ivankovića koji će danas u 18:30 sati okupiti ekipu i krenuti u pripreme za novu sezonu.

Petrović je glavnim trenerom Plemića imenovan 5. januara, službeni debi upisao je u Kup utakmici protiv Slavije (3:0), dok je Zrinjski pod njegovom palicom u 22 utakmice upisao 18 pobjeda, tri remija i jedan poraz.