Otkriven razlog
156

Španci ogorčeni: Zašto je Cucurella trpio zvižduke tokom cijele utakmice

H. H.
Marc Cucurella tokom utakmice protiv Francuske (Foto: EPA-EFE)
Marc Cucurella tokom utakmice protiv Francuske (Foto: EPA-EFE)
Lijevi bek španske reprezentacije Marc Cucurella cijelim tokom utakmice protiv Francuske bio je izložen zvižducima s tribina, a razlog se nimalo nije svidio njegovim saigračima.

Naime, njemački navijači nisu zaboravili igranje rukom Cucurelle u kaznenom prostoru tokom četvrtfinala protiv Elfa kada engleski sudija Anthony Taylor neobjašnjivo nije dosudio penal.

Nijemci su se nadali da će oni umjesto Španaca izaći na megdan Francuzima i u velikom broju su prisustvovali utakmici u Minhenu, a svaki Cucurellin dodir s loptom ispraćen je zvižducima.

Zbog toga su Španci bili ogorčeni, a nakon utakmice protiv Francuske otvoreno su iskazali nezadovoljstvo.

"Mislim da je šteta," požalio se defanzivac Daniel Vivian u mix zoni nakon utakmice, dodavši:

"Nijedan igrač to ne zaslužuje. Mislim da dolazak na stadion da izviždiš nekoga znači da nemaš poštovanja prema nekome ko radi svoj posao", kazao je defanzivac Athletic Bilbaa.

Španski trener Luis De la Fuente također je osudio ponašanje njemačkih navijača.

"Ne znam razlog za zvižduke protiv Cucurella, ali jedini efekat koji je imao je da ga motiviše. Ja sam protiv nepoštovanja i oni koji su zviždali ne predstavljaju njemačko društvo", kazao je.

S druge strane, Cucurella nije želi previše polemisati na ovu temu.

"To su stvari koje se dešavaju, ja nisam odgovoran ni za šta", Važno je da smo u finalu i to je to. Ne znam šta su htjeli, ali to je tako", izjavio je lijevi bek Chesleaja.

Podsjetimo, Španija je pobijedila Francusku rezultatom 2:1 i plasirala se u finale Eura gdje će igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela između Nizozemske i Engleske.