Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo bi se trebalo zvat 'mazanje ociju'.
Ja ne znam je li ovaj "novinar" koji je ovo pisao/prenio ili nepismen ili ne znam nija sta vec. Real Madrid je u vlasnistvu svojih clanova. Poslije svake poslovne godine (sezone) Real Madrid otvara knjige i pravi izvjestaj. Sve je javno. Odes, pogledas, procitas i onda napisi. Znaci, ni jedna stavka navedena u tekstu nije tacna.
Jel Barcelona žirant
Real je ozbiljna firma i brend koji traje u kontinuitetu od 50-ih godina XX vijeka do danas! Hvala im na tome jer su lokomotiva razvoja fudbala i lično meni su donijeli puno radosti i natjerali me još u mladosti da zavolim fudbal! Da nije bilo Reala ja danas ne bih volio fudbal!
Neko voli fudbal zbog Bayern Mnchena, neko zbog Man. Uniteda, neko zbog Arsenala ili Liverpoola, neko zbog Milana i Intera itd. Velike su finansijske intervencije i injekcije države u kasu Real Madrida, a na što je nekad ukazala Angela Merkel. Nije Real izmislio fudbal.
Real je mašina i dere sve redom, čak i city sa silnim milijardama im ne može ništa. Dok jadna barca otkako je uveden var nema više para ni za sudije
Zato Real nema problema sa tim. Realu su sudije pomagale i prije VARa, a pomazu im i sada
koja glupost, Real godinama u plusu , amaterske novine i clanak , bas ce neko znati koliko real ima na racunu
Moze se znati. Real je javni klub. Klub svojih clanova. Ima obavezu na skupstini svake godine da radi izvjestaj. Zakonski je tako. Samo je fazon sto ovi kvazi novinari nemaju interes za istinom. Nego zele da pakuju neke lazne senzacije.
Cak i veliiki real iz Madrida nije sala...sta dalje moji momci
Oni će na dresovima vratiti pare
Zar jos ima ljudi koji i u 2024 godini misle da pare od prodaje dresova idu klubu, a ne proizvođaču opreme NIKE ili Adidas? Klub dobije samo mali dio para.
Lakse podici kredit nego kes dati logicno.
Jest, ja sam žirant.
Real Madrid prošle sezone zaradio 1.073 milijardi eura i oborio rekord postavši tako prvi nogometni klub koji je zaradio ovu cifru.
A koliki su im rashodi? Sto to nisu objavili?
https://www.realmadrid.com/en-US/news/club/latest-news/ejercicio-economico-2023-24-23-07-2024
Fisna naknada igracu i plata za prvu godinu
Tebas ce njih zastititi jer to je drzavni klub. Njima niko nista ne moze.
Prije 10-ak godina grad Madrid je otkupio od Reala trening centar za 550 milijuna eura. Toliko je iznosio dug Reala. Tim novcem Real je pokrio dug, a već sljedeće godine grad Madrid prodaje nazad Realu trening centar za simboličan iznos od 1 eura. O toj temi je pričao i Beckenbauer koji je prozivao Angelu Merkel zašto Njemačka pomaže Španjolskoj koja je upala u recesiju kada Španjolska država tim novcima sanira financijske dugove Reala.
Real ne maši kad kupuje za velike pare. Hazard i Jović najbolji primjer. 200mil odštete plus 80mil plaće za ukupno 4 gola. Ali da bi njih uvalili u financijske probleme, Bože sačuvaj, pa to je državni klub