Skupo platili pobjedu
20

Španci u velikim problemima pred polufinale, na teren će morati 38-godišnji veteran

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Reprezentacija Španije skupo je platila prolazak u polufinale Evropskog prvenstva i pobjedu nad Njemačkom pa se sada nalazi u velikim problemima.
Tri nogometaša su definitivno otpala za duel s Francuskom u polufinalu, a nekoliko ih je upitno zbog povreda.

Crveni karton je u četvrtfinalu dobio iskusni desni bek Dani Carvajal, koji je u finišu meča jednim prekršajem vjerovatno spriječio gol, a zbog kartona protiv Francuske ne može igrati ni štoper Robin Le Normand.

Selektor Luis de la Fuente ne može računati ni na mladog vezistu Pedrija, koji je zadobio povredu nakon žestokog starta Tonija Kroosa još početkom prethodnog duela, a madridski AS sada donosi nove loše vijesti po Furiju.

Naime, AS piše da je nakon Njemačke povrijeđen i sjajni Dani Olmo, koji je upisao asistenciju za pobjedonosni gol te se sada postavlja pitanje ko će biti "desetka" protiv Francuske.

Kritična je i pozicija desnog beka, gdje je trenutno jedina opcija 38-godišnji veteran Jesus Navas i on će biti starter protiv Trikolora ako De la Fuente ne odluči nešto eksperimentisati.

Utakmica Španija - Francuska igra se u utorak od 21 sat, a pobjednik će se plasirati u finale Eura, gdje ga čeka bolji iz drugog polufinala koje igraju Nizozemska i Engleska.