Pred meč sa Sarajevom
142

Spartak iz Trnave teško poražen od Aston Ville, navijači priredili zanimljivu koreografiju

H. H.
Koreografija navijača Spartaka na utakmici protiv Aston Ville (Foto: Twitter)
Koreografija navijača Spartaka na utakmici protiv Aston Ville (Foto: Twitter)
Nogometaši Spartak Trnave poraženi su u prijateljskom susretu na svom terenu od Aston Ville rezultatom 3:0 u susretu koji je Slovacima poslužio kao generalna proba pred početak nove sezone i duele u Konferencijskoj ligi sa Sarajevom.

Aston Villa, koja je nastupila u kombinovanom sastavu, slavila je pogocima Baileya u 38., Rogersa u 53. i Archera u 89. minuti., dok je Spartak igrao sa ekipom koja će najvjerovatnije izaći i na megdan u Sarajevu.

Golove pogledajte ovdje , ovdje i ovdje.

Susret je odigran na stadionu City Arena u Trnavi koji je bio dobro ispunjen (kapacitet oko 19.000 gledalaca), a veliku pažnju privukli su i domaći navijači koji su priredili zanimljivu koreografiju.
Trnava je bila prvi grad u Slovačkoj koji je dobio gradsku povelju i građanske privilegije od kralja 1238. godine, te su navijači Spartaka prigodnom koreografijom obilježili za njih značajan događaj.

Podsjetimo, prva utakmica 2. pretkola Konferencijske lige između Sarajeva i Spartaka igra se narednog četvrtka na Koševu (21:00), dok je revanš šest dana kasnije (srijeda) u Trnavi.