Desetogodišnji ugovor
86

Spektakularni stadion Atletico Madrida dobio saudijsko ime

D. P.
Stadion je otvoren 2017. godine (Foto: EPA-EFE)
Stadion je otvoren 2017. godine (Foto: EPA-EFE)
Stadion Atletico Madrida, jedan od najljepših i najmodernijih u evropskom nogometu, promijenio je ime po saudijskom sponzoru i već od naredne utakmice zvat će se Riyadh Air stadion.

Popularne Jorgandžije naredni meč igrat će protiv Leganesa kod kuće, a dosadašnje ime promijenjeno je u Riyadh Air nakon basnoslovnog ugovora koji je potpisan danas.

Prvo je bio Wanda Metropolitano, pa Civitas Metropolitano, a sada će se zvati Riyadh Air Metropolitano. Ime je promijenjeno od današnjeg datuma, a sve nakon što je potpisan ugovor čak do 2033. godine.

Ime Civitas stadion u Madridu nosio je od 2022. godine, ali je ugovor raskinut tokom ljeta, pa su se u Atleticu odlučili na potragu za novim sponzorom i uspješno su ga pronašli u Saudijskoj Arabiji.

Stadion Atletico Madrida svečano je otvoren 2017. godine i smatra se jednim od najmodernijih u Evropi. Za Atletico Madrid preimenovanje stadiona predstavlja historijski dogovor jer se radi o najvećem sponzorstvu od osnivanja kluba.

Saudijska aviokompanija već godinama je sponzor kluba, ali će u narednim godinama za promjenu imena stadiona davati cifru od oko 300 miliona eura.