Liga nacija
573

Srbija zaustavila prvake Evrope! Španija nemoćna u Beogradu protiv "rezervi"

D. P.
Španci se nisu naigrali u Beogradu (Foto: EPA-EFE)
(Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Španije nije uspjela slaviti u prvoj utakmici nakon osvajanja titule prvaka Evrope, pošto je večeras remizirala bez golova na gostovanju Srbiji u Beogradu.

Veliki podvig napravili su nogometaši Srbije večeras jer su uspjeli odoljeti prvaku Evrope i to dok su igrali s potpuno "rezervnim" sastavom uslijed velikog broja igrača koji su se povukli iz reprezentacije ili su povrijeđeni.

Srbija je večeras nastupila bez Dušana Vlahovića, Aleksandra Mitrovića, kapiten Dušan Tadić se oprostio, a Sergej Milinković-Savić je otkazao zbog povrede u koju javnost u Srbiji sumnja jer je igrao posljednji meč do posljednje minute.

Nije bilo ni Vanje Milinković-Savića, Uroša Spajića, Filipa Mladenovića, Srđana Mijailovića, Mijata Gaćinovića, dok su se od reprezentacije oprostile još dvije zvijezde Filip Kostić i Nemanja Gudelj.

Uprkos tome, Srbija je odigrala veoma dobar meč, posebno u prvom poluvremenu kada je imala i šansu utakmice.

Igrao se 33. minut kada smo vidjeli jedan od najvećih promašaja godine. Luka Jović je bio sam pred golmanom Španije, koji je već "pao", ali je napadač Milana neometan promašio cijeli gol.

U nastavku su Španci pojačali pritisak i stvorili nekoliko sjajnih šansi, ali su u 71. minuti najbolje dvije, jednu za drugom, propustili Alejandro Grimaldo i Lamine Yamal.

Ostalo je 0:0, a u drugom meču u grupi između Danske i Švicarske završeno je rezultatom 2:0 za domaćina. Danci su na kraju iskoristili prednost od dva igrača više i savladali uvijek neugodne Švicarce.

U narednom kolu za tri dana sastaju se Švicarska - Španija te Danska - Srbija.

Rezultati i strijelci:

Srbija - Španija 0:0

Danska - Švicarska 2:0 (Dorgu 82', Hojbjerg 90+2')

Tabela: