Naslov za osudu
461

Srbijanski medij ima problem sa geografijom: Pobjedu Borca pripisao srpskim klubovima

E. B.
Nogometaši Borca su sinoć pobijedili APOEL rezultatom 1:0 i time su ostvarili historijsku prvu pobjedu u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja.
Pogodak odluke u drugom kolu Konferencijske lige postigao je Stefan Savić u 63. minuti. Dosuđen je slobodan udarac kod lijeve aut-linije, Savić je ubacio, lopta je prošla sve u kaznenom prostoru i završila u mreži kiparske ekipe za veliko slavlje Banjalučana.

Historijska pobjeda Banjalučana odjeknula je i u susjednim zemljama, no novinari srbijanskog portala B92 su napravili skandalozan tekst u kojem su Borac "preselili" u Srbiju.

Naime, u naslovu teksta o historijskoj pobjedi Borca stoji da je to "prvi srpski klub koji je slavio u gostima u dvije godine".

B92 je tako Borac ubrojao u društvo Crvene zvezde, Partizana, TSC-a... što je za svaku osudu.

Borac je prvak Bosne i Hercegovine, u vitrinama im je pehar za najbolju ekipu u Bosni i Hercegovini, igra u evropskim takmičenjima pod zastavom Bosne i Hercegovine i doprinosi koeficijentu Bosne i Hercegovine na UEFA listi.

Ukoliko novinari B92 nisu sigurni, mogu pogledati mapu svijeta i shvatiti da je Bosna i Hercegovina država koja graniči sa njihovom i da u Bosni i Hercegovini ne postoje "srpski", "hrvatski", "bošnjački" niti bilo kakvi drugi klubovi osim - bosanskohercegovački.