Igrao s Ahmedhodžićem
0

Strašna tragedija u Atini: Reprezentativac Grčke (31) pronađen mrtav u bazenu

N. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Stravične vijesti večeras stižu iz Atine, pošto grčki mediji javljaju da je u bazenu kod svoje kuće u južnom predgrađu mrtav pronađen George Baldock (31).

Riječ je o nogometnom reprezentativcu Grčke i nogometašu Panathinaikosa, u koji je stigao ovog ljeta iz engleskog Sheffield Uniteda, gdje je Baldock bio saigrač bh. nogometaša Anela Ahmedhodžića.

Baldock je pronađen pod vodom u svom bazenu, a policija i dalje istražuje detalje tragedije. Ono što je definitivno, jeste da u posljednje vrijeme Baldock nije imao nikakvih zdravstvenih problema.

Karijeru je Baldock započeo u Milton Keynes Donsu, nosio je dresove brojnih engleskih niželigaša, a sedam godina igrao je za pomenuti Sheffield United, s kojim je nastupao i u Premiershipu.

Za reprezentaciju Grčke je počeo igrati 2022. godine i od tada je upisao 12 nastupa u dresu Helena. Međutim, ovaj put nije bio dio nacionalnog tima koji je danas otputovao u London na utakmicu Lige nacija protiv Engleske, koja Grke čeka u četvrtak.

Iako je rođen u Buckinghamu (Velika Britanija), za Grčku je Baldock odlučio početi igrati sa 29 godina, a pravo na pasoš Grčke je stekao zbog svoje nane koja je Grkinja.