Sulude scene
20

Sudija se bori za život nakon što su ga pretukli navijači u Africi, igrači slavili dok je nepomično ležao

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nesvakidašnje scene viđene su u Kupu Konga nakon pobjede FC Tanganyika u četvrtfinalu protiv OC Renaissance iz Kinšase poslije izvođenja penala, kada su navijači domaćeg kluba napali glavnog sudiju i nanijeli mu teške povrede.

Navijači Renaissance su upali na teren i napali sudiju, nezadovoljni zbog toga što nije dosudio jedanesterac u regularnom toku meča, a jedan od njih ga je udario nogom u glavu tzv "highkickom".

Uprkos prestravljenom bijegu prema tunelu svlačionice, u potrazi za policijskom zaštitom, arbitar je dobio i snažan udarac šakom u potiljak, nakon čega se onesvijetio u svlačionici.

Kako prenose afrički mediji, neiminovani sudija se čak bori za život na intenzivnoj njezi, a snimak na kojem je prikazano kako u nesvijesti leži na zemlji dok mu se ukazuje pomoć u svlačionici postao je viralan.

[TWITTER]1799808743208780050[/TWITTER]

Da sve bude još nevjerovatnije, na objavljenom snimku na kojem sudija leži u nesvjesnom stanju vidi se kako igrači Tanganyike slave pobjedu tik pored njega.

Napad na sudiju je izazvao široku osudu i ozbiljnu zabrinutost u Kongu u vezi sa sigurnosnim protokolima na sportskim događajima u zemlji..

Tamošnji Nogometni savez i vlasti pozvali su na stroge mjere kako bi se osigurala sigurnost kako zvaničnika tako i igrača.