U provodu s prijateljima
50

Švedski mediji: Kylian Mbappe optužen za silovanje u Stockholmu

H. H.
Mbappe je izostao s reprezentativnog okupljanja zbog navodne povrede (Foto: EPA-EFE)
Mbappe je izostao s reprezentativnog okupljanja zbog navodne povrede (Foto: EPA-EFE)
Francuski nogometni reprezentativac Kylian Mbappe optužen je zbog silovanja i seksualnog napada, tvrde švedski mediji.

Švedski list Expressen piše da je Mbappe boravio u Stockholmu prošlog četvrtka, gdje je odmarao s prijateljima i posjetio jedan od noćnih klubova.

Prema izvještaju, incident se dogodio 10. oktobra 2024. godine u hotelu u centru Stockholma, gdje su se određene djevojke družile s njima u prostoriji za zabavu, nakon čega je jedna od njih optužila Mbappea za silovanje.

Mbappe i njegov advokat osudili su "lažne vijesti" kao reakciju na članak, ali mediji u Švedskoj ostali su istrajni u svojim tvrdnjama.

"Želim reći da smo 100 posto sigurni da je Mbappé bez sumnje osumnjičen za silovanje", kazala je Katrin Krantz, novinarka Expressena, dodavši:

"Naravno, ne znamo da li je kriv ili ne. To je na tužiocu i policiji da istraže. Ali sigurni smo da je optužen, potpuno smo sigurni da se radi o njemu", rekla je.

Objasnila je da se ne zna puno o ženi koja je podnijela tužbu, te da su razgovarali s njenim advokatom, ali ona trenutno ne želi da komentariše navode.

Švedsko pravosuđe objavilo je u utorak saopštenje za javnost u kojem potvrđuje da je otvorilo preliminarnu istragu nakon podnošenja prijave za silovanje. Ime Kyliana Mbappéa nije spomenuto, ali nema sumnje da će priča u narednim danima dobiti još publiciteta.

Podsjetimo, Mbappe je izostao s reprezentativnog okupljanja zbog navodne povrede iako je nastupio u posljednjem duelu Reala prije reprezentativne pauze.

U isto vrijeme dok su njegovi saigrači igrali utakmicu Lige nacija protiv Izraela, Mbappe je bio u Stockholmu, a selektor Trikolora Didies Deschamps je stao u njegovu odbranu istakavši da je imao manju povredu te da se nije željelo rizikovati s njim.