Razbijač reketa
11

Takmičar u "Potjeri" dobio zanimljivo pitanje iz tenisa: Znate li tačan odgovor?

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Na hrvatskom kvizu "Potjera" često takmičarima budu postavljena zanimljiva pitanja, a jedno od njih je nedavno privuklo dosta pažnje.

Šezdesetogodišnji penzioner Goran iz Klisa je dobio peto pitanje koje je glasilo: "Ko je u profesionalnoj karijeri slomio 1.055 reketa?".

Ponuđeni su mu odgovori Carlos Moya, Marat Safin i Patrick Rafter.

Goran je nakon tri sekunde razmišljanja dao svoj odgovor, dok je lovu Deanu Kotigi trebalo malo više. Kotiga je iskoristio svojih pet sekundi da dodatno razmisli, a potom je dao svoj odgovor.

Goran je priznao da nije znao odgovor, te da je slučajnim odabirom odgovorio Safin i pogodio je, baš kao i Kotiga.

Nekadašnji najbolji teniser svijeta je 2020. godine saznao da je tokom karijere razbio 1.055 reketa, a to mu je saopćio Head, fabrika koja ga je snabdjevala teniskom opremom.

Za bolje poznavatelje tenisa odgovor na postavljeno pitanje u "Potjeri" je bilo lagano s obzirom na ponuđene odgovore pored Safina. Rafter jeste bio igrač koji je volio razbijati rekete, no ni približno kao Safin, dok je Moya bio "miran kao bubica" u poređenju sa slavnim Rusom.

Da su pored Safina bili ponuđeni odgovori poput Gorana Ivaniševića, Fabija Fogninija, Benoita Pairea, Johna McEnroea, ili Nicka Kyrgiosa, čak i oni bolji poznavatelji tenisa bi bilo u dilemi koji je tačan odgovor.