Opasno po život
31

Teška nesreća na NASCAR utrci, završio na krovu i proklizao u zaštitnu ogradu

N. K.
Trenutak kada se Berry zakucao u zid (Foto: Screenshot)
Trenutak kada se Berry zakucao u zid (Foto: Screenshot)
NASCAR vozač Josh Berry na utrci u Daytoni doživio je tešku i po život opasnu nesreću nakon što se pri velikoj brzini prevrnuo u automobilu i udario u zaštitnu ogradu.

Berry je prije nesreće imao dobre šanse završiti na postolju jer su do kraja utrke ostala još samo dva kruga, ali ovog puta Amerikanac može biti sretan što je prošao bez težih povreda.

Međutim, bio je nakon izlaska iz bolnice više zabrinut izgubljenom prilikom za odličan rezultat nego za samu nesreću.

"Nije bilo toliko loše kao što je izgledalo. Ljut sam na sebe jer smo noć prije utrke odradili odličan posao i automobil je bio stvarno u dobrom stanju. Bili smo u dobroj poziciji i ponosan sam kako sam vozio. Ovo je mogao biti naš dan, ali jednostavno nije išlo", izjavio je Berry za NBC Sports.

Nesreća je bila dosta teška, ali Berry je prošao bolje od kolege Ryana Preecea koji je prošle godine doživio tešku nesreću na istom dijelu staze.

"U posljednje vrijeme događa se puno ovakvih situacija. Očito je da je taj dio ceste još uvijek lošiji u odnosu na preostale, ali napravili su veliki napredak jer je prošle godine bilo grozno", dodao je Berry.