Nije mogao vjerovati
47

Thierry Henry lupao glavom od stol kada je čuo zašto nije sviran penal za Barcu protiv Intera

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nakon sinoćnje utakmice trećeg kola Lige prvaka između Intera i Barcelone (1:0) glavna tema je nesvirani penal za goste u 92. minuti.
Ousmane Dembele je ubacio loptu s desne strane, Denzel Dumfries je nespretno reagirao i desnom rukom s glave skinuo loptu Ansuu Fatiju u kaznenom prostoru, no sudija Slavko Vinčić se nije oglasio, kao ni njegove kolege iz VAR sobe.

U studiju CBS Sportsa nakon meča u analizi meča su učestvovali Thierry Henry, Jamie Carragher i Micah Richard, a svi su ostali u čudu kada im je njihova kolegica Christina Unkel prenijela razlog zbog kojeg slovenski sudija nije svirao penal.

Objašnjenje je da Vinčić nije vidio igranje rukom, a sudije iz VAR sobe "nisu imale dobar snimak na osnovu kojeg bi mogli zaključiti da je Dumfries igra rukom".

Carragher je bio zaprepašten onim što je čuo i uvjeravao je kolegicu i čitavu britansku javnost da se radi o čistom penalu, a Henry je otišao korak dalje.

Legendarni Francuz je bio toliko zaprepašten da je počeo udarati glavom od stol, što je scena koja je ubrzo postala viralna na društvenim mrežama.