Premijer liga BiH
0

Tok utakmice: Sarajevo - Sloga 1:1

K. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva i Sloge Meridian otvorili su 25. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine duelom koji se igrao na stadionu Bilino Polje u Zenici, a na portalu Klix.ba mogli ste pratiti tekstualni prijenos ove utakmice.
Rezultat i strijelci:

FK Sarajevo - FK Sloga Meridian 1:1 (Kyeremeh 16', Dadić 48')

Kraj utakmice

90+8' - Drama u finišu meča! Nije jasno zbog čega je poništen gol Sarajevu, činilo se da je sve čisto nakon što je Renan ubacio loptu u mrežu, ali je sudija na signalizaciju pomoćnog svirao faul i poništio gol.

90+6' - Poništen gol Sarajevu u 96. minuti! Nikom nije jasno zbog čega je poništen gol, a ni na usporenom snimku se ne može vidjeti šta se desilo.

90+5' - Velika šansa za Sarajevo! Opet je Renan bio u velikoj prilici, ali sa svega jednog metra nije uspio ubaciti loptu u praznu mrežu.

90+4' - Napada Sarajevo, sada će imati 12. korner na današnjem meču.

90+4' - Guliashvili je ubacio, ali lopta ide ravno u ruke golmana Sloge.

90+3' - Velika gužva u kaznenom prostoru Sloge, opet je Džafić šutirao, ali pogađa Ziljkića.

90+2' - Džafić je sada opet šutirao s distance, ali ovaj put je njegov pokušaj bio znatno lošiji i otišao je daleko pored gola.

90+1' - Sloga bez bilo kakvih ambicija da krene prema golu Sarajeva i eventualno pokuša doći do gola i tri boda.

90' - Igrat će se šest minuta sudijske nadoknade. U međuvremenu, ukazuje se pomoć Peci koji je dobio udarac u lice.

88' - Šansa za Sarajevo! Džafić je šutirao s distance, ali je lopta otišla pored gola. Bio je to udarac s nekih 25 metara, ali malo pored gola Sloge.

87' - Sve manje vremena za ekipu Sarajeva, a Sloga svaku priliku koristi da potroši što je moguće više sekundi.

84' - Velika šansa za Sarajevo! Ziljkić je sjajno pronašao Renana, ali njegov udarac glavom odlazi preko gola. Stadinom Bilino Polje odjekuje "Mirza, odlazi".

84' - Sve karte u napad je bacilo Sarajevo, pod svaku cijenu žele doći do gola i pobjede.

81' - Opet opasna situacija pred golom Sloge, ali je Guliashvili bio u nedozvoljenoj poziciji. Sve manje vremena za Bordo tim da dođe do drugog gola, dok je Sloga u potpunosti bezopasna.

79' - Velika šansa za Sarajevo! Sjajna akcija Ziljkića i Renana, na kraju je krilni napadač šutirao, ali samo korner za Bordo tim. Žestoki napadi Bordo tima, svim silama pokušavaju doći do pobjede.

78' - Velika šansa za Sarajevo! Avramovski je ostao sam na lijevoj strani, ali je šutirao daleko pored gola. Šerbečić je odlično iznio loptu, dodao do Makedonca, no on na kraju nije bio precizan.

75' - Ziljkić je izborio slobodan udarac na lijevoj strani, ali je jako loše ubacio i lopta je od bloka otišla u korner. Nakon toga, opet je jako loše ubacio i na kraju će biti samo gol-aut i lopta za Slogu.

72' - Tenzije na terenu, na kraju su Dadić i Martinović dobili žute kartone, iako je zaista bilo žestoko naguravanje i čini se da je više igrača zaslužilo javnu opomenu.

71' - Velika šansa za Sarajevo! Renan je ubacio loptu, a rezervista Guliashvili promašio je kolosalnu šansu, glavom sa dva metra i potpuno neometan je šutirao pored gola.

69' - Napada Sarajevo svim silama, a kada je lopta van terena, Sloga troši vrijeme koliko god je to moguće.

67' - Trostruka izmjena u ekipi Sarajeva. Renan, Guliashvili i Džafić na terenu umjesto Varešanovića, Kyeremeha i Čatakovića.

65' - Čataković je šutirao iz slobodnog udarca, ali jako loše i preko gola.

63' - Žestoki napadi Sarajeva, Bordo tim svim silama pokušava doći do drugog gola i novog vodstva.

59' - Velika šansa za Sarajevo! Ziljkić šutira, golman Sloge brani, a nakon toga još jednom sjajnom intervencijom brani udarac Kyeremeha, koji je imao veliku šansu.

55' - Ovaj put su kratko izveli ubačaj sa strane, ali od svega samo gol-aut i lopta za Slogu.

54' - Korner za Sarajevo, Ziljkić je ubacio, ali će to biti samo novi ubačaj sa strane za Bordo tim. Vrančić je ubacio s druge strane, no bit će to novi, 8. korner za Sarajevo.

51' - Velika šansa za Sarajevo! Golman Sloge griješi, ali Čataković glavom nije uspio pogoditi praznu mrežu i šutirao je preko gola.

50' - Odmah je Sarajevo krenulo po drugi gol i novo vodstvo.

Sarajevo - Sloga 1:1 (Dadić 48')

48' - Gooooooooooooooool! Sloga dolazi do poravnanja! Sjajna akcija gostiju, Stevanović je dodao do Dadića, koji s lijeve strane pogađa dalji ugao i pogađa za 1:1. Sjajan početak drugog poluvremena gostiju, Jagodić je odlično pogodio s izmjenom.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. S centra su krenuli igrači Sarajeva. Tomašević umjesto Radovića u ekipi Sarajeva, a Peco i Dadić u igri kod Sloge.

Prvo poluvrijeme

45' - Sjajan prodor Ziljkića po lijevoj strani, ubacio je u sredinu, ali odbrana Sloge u posljednji trenutak čisti.

40' - Još pet minuta igre u prvom poluvremenu. Sarajevo vodi od 16. minute golom Kyeremeha. Na terenu se ne dešava ništa vrijedno spomena.

37' - Pao je malo tempo igre, jasno da Sarajevu odgovara trenutni rezultat.

31' - Udarac Vršajevića s velike udaljenosti, ali je to otišlo preko gola.

29' - Avramovski je sada šutirao glavom, ali bez promjene rezultata. Ziljkić je ubacio s lijeve strane, ali ništa od drugog gola Bordo tima.

28' - Šansa za Sarajevo! Sjajni driblinzi Ziljkića na lijevoj strani, ušao je u sredinu i šutirao, ali njegov udarac u prvi ugao brani golman Sloge. Bila je to sjajna soloakcija krilnog napadača Sarajeva.

25' - Šansa za Slogu! Starčević je dobro šutirao s distance, ali je Dizdarević odbranio njegov pokušaj. Odbio je loptu, nakon čega je je defanzivac Sarajeva grudima vraća u ruke golmana.

24' - Dobra akcija nogometaša Sarajeva, ali Varešanović nije uspio doći do lopte prije golmana Sloge. Prije toga, mladi Dal je imao i jedan udarac s distance, no njegov udarac je otišao pored gola.

19' - Vrančić je pokušao pronaći Radovića, ali je njegovo dodavanje bilo prejako i otišlo je u gol-aut.

Sarajevo - Sloga 1:0 (Kyeremeh 16')

16' - Goooooooooooool! Sarajevo vodi od 16. minute. Radović je ubacio s lijeve strane, udarac Varešanović je odbranio golman gostiju, ali se lopta odbija na nogu Kyeremehu koji se odlično snalazi i pogađa za vodstvo Bordo tima. Ovo je ujedno i prvi gol za zimsko pojačanje Sarajeva.

15' - Nakon žestokog ritma na početku meča, malo je pao ritam igre.

10' - Imali su domaći nogometaši još jedan korner, no nije bilo opasnosti po gol Sloge.

7' - Šansa za Sarajevo! Čataković je šutirao, ali je njegov udarac odlazi preko gola. Moglo je Sarajevo odmah kazniti promašaj gostiju.

6' - Velika šansa za Slogu! Stevanović je izašao sam ispred golmana Dizdarevića, ali mu je čuvar mreže Bordo tima odbranio udarac i sjajnom reakcijom spasio svoj gol.

5' - Imalo je Sarajevo i jedan korner, ali bez opasnosti po gol Sloge.

4' - Žestoko napada Sarajevo od prve minute, vidi se želja da što prije dođu do pogotka i vodstva, što bi im sigurno znatno olakšalo ostatak utakmice.

1' - Odmah opasan napad Sarajeva, ali je Varešanović igrao rukom u kaznenom prostoru Sloge. Da je bolje zahvatio loptu, mogao je to odmah biti pogodak, ali je pogodio sam sebe u ruku.

1'- Utakmica je počela. S centra su krenuli igrači Sloge.

19:55 - Sve je spremno za početak utakmice.

19:50 - Glavni sudija meča je Elvedin Topuzović iz Tuzle, a pomoćnici su mu Mirza Čejvanović (Tuzla) i Božidar Rustić (Gradiška). Četvrti sudija je Sabrija Topalović iz Zenice.

19:45 - Poznati su sastavi:

Sarajevo meč počinje u sastavu: Dizdarević, Radović, Vršajević, Martinović, Šerbečić, Vrančić, Avramovski, Varešanović, Kyeremeh, Ziljkić, Čataković.

[FBPOST]https://www.facebook.com/photo?fbid=599892372179250&set=a.554119950089826[/FBPOST]

Na klupi su: Mehić, Trako, Mulalić, T. Ramić, Tomašević, Mustafić, Guliashvili, Džafić, Renan.

Za Slogu od prve minute igraju: Gučmazov, Nikolić, Zajić, Popara, Đorić, Stevanović, Šaula, Lalić, Starčević, Perković, Ristić.

Na klupi su: Trako, Dadić, Omić, Čolić, Peco, Bilal, Baštić, Kovačević, Krstovski.

19:40 - Ekipa Mirze Varešanovića fantastičnim preokretom u Tuzli protiv Slobode (2:3) došla je do znatno bolje pozicije na tabeli, a to bi Bordo tim morao ovjeriti današnjom pobjedom protiv posljednjeg tima na tabeli. Ipak, trener Varešanović poziva na oprez uoči utakmice.

""Očekuje nas teška i neizvjesna utakmica jer Premijer liga je takva da svako svakoga može pobijediti. Nadam se i vjerujem da ćemo biti pravi i fokusirani sto posto. Želimo pružiti dobru igru i ostvariti dobar rezultat, a to je pobjeda. Mi jesmo favoriti na papiru, ali to moramo sutra pokazati na terenu", kazao je Varešanović koji se dotakao i utakmice prošlog kola u Tuzli protiv Slobode", rekao je Varešanović na jučerašnjoj konferenciji za medije.

19:35 - Dok još uvijek traje mijenjanje travnate podloge na stadionu Asim Ferhatović Hase, nogometaši Sarajeva se vraćaju na Bilino Polje, gdje su ove sezone već u nekoliko puta bili domaćini.

Ostvarili su tri pobjede na Bilinom Polju, protiv Leotara, Borca i Igmana, remizirali su protiv Širokog Brijega i Slobode, dok su težak poraz doživjeli od Tuzla Cityja (5:1).

Bordo tim ima šansu nanizati tri pobjede i u potpunosti zakomplikovati borbu za Evropu. Niz od tri trijumfa značio bi i da Sarajevo već ozbiljno možemo računati u borbi za evropska takmičenja, što do prije samo desetak dana nije bio slučaj.

S druge strane, Sloga Meridian u katastrofalnoj situaciji gostuje Sarajevu. Ekipa iz Doboja nanizala je tri poraza i zakucana je za dno tabele.

19:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 25. kola nogometne m:tel Premijer lige BiH između FK Sarajevo i FK Sloga Merdian. Meč se igra na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 20 sati.