Premijer liga BiH
89

Tok utakmice: Sarajevo - Tuzla City 6:2

N. K.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva i Tuzla Cityja danas od 18:00 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase" igrali su utakmicu 15. kola Premijer lige BiH, a tekstualni prijenos susreta mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.
90' - Sudija Antoni Bandić nije produžio utakmicu niti jednu sekundu pa je okončana noćna mora za Tuzlake. Na kraju je susret završen pobjedom Sarajeva rezultatom 6:2.

86' - GOOOOOL! Tuzla smanjuje zaostatak, a strijelac je Garčević! Mladi rezervista Tuzle se prošetao odbranom Sarajeva i preciznim udarcem matirao Šahinovića.

82' - GOOOOL! Sarajevo je postiglo novi pogodak, a strijelac je Anđušić! Ponovo je odbrana Tuzle katastrofalno reagovala, a Anđušić je majstorski udarcem vanjskim dijelom stopala savladao nemoćnog Fejzića za 6:1.

78' - Nervoza sada prilikom prekršaja za Sarajevo. Žuti karton je dobio Nukić, ali i rezervista Sarajeva Trako koji je utrčao na teren kako bi se sukobio s igračem Tuzle.

76' - Pitanje pobjednika ove utakmice je definitivno rješeno. Čini se da su toga svjesni i igrači oba tima pa je opao intenzitet utakmice.

74' - Velika šansa za Sarajevo! Radović je sjajno probio po lijevoj strani i dobro ubacio za Kyeremaha koji je u posljednji tren bio izblokiran.

71' - Još jedna izmjena u Sarajevu. Umjesto Hasića, ušao je Anđušić.

65' - Dvostruka izmjena u Sarajevu. Izašli su Mustafić i Penaranda, a ušli su Avramovski i Kyeremeh.

63' - GOOOOOL! Sarajevo je uvećalo prednost, a strijelac je Hasić! Ofanzivac Bordo tima je sam prevario nekoliko igrača Tuzle, a onda se odlučio na udarac koji Fejzić nije mogao odbraniti.

57' - Sarajevo je definitivno diglo ručnu u drugom poluvremenu. Očita je želja da se mirno privede utakmica kraju. S druge strane, Tuzla je potpuno bezopasna.

52' - Vrlo ružan start Osmića te zaslužen žuti karton. Dobro je i prošao nakon žestokog starta nad Aničićem.

50' - Ristić je sada ušao umjesto povrijeđenog Šukilovića.

47' - Šukilović se odmah povrijedio nakon što je ušao u igru poslije sudara s Mustafićem. Morat će odmah napustiti teren jer je očito u pitanju teška povreda.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Tuzla je izvršila dvostruku izmjenu. Ušli su Šukilović i Nukić, a izašli Mehanović i Mašović.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

45+2' - Poluvrijeme na Koševu, Sarajevo vodi 4:1!

45' - Prvo poluvrijeme je produženo za dvije minute.

41' - Ponovo se igra primila. Igra se uglavnom između dva šesnaesterca. Čini se da više neće biti promjena u prvom poluvremenu.

36' - GOOOOOL! Sarajevo postiže novi pogodak, a ponovo je strijelac Čataković! Dugo se napadač Sarajeva namještao na udarac, a onda je silovito šutirao i matirao Fejzića za velikih 4:1.

32' - Igra se sada malo primila nakon serije golova koji su postignuti u kratkom periodu. I dalje Sarajevo napada, a u najboljoj prilici našao se Čataković.

26' - GOOOOOL! Sarajevo postiže novi pogodak, a ponovo je strijelac Mustafić! Ponovo je odbrana Tuzle pogriješila. Beganović je uputio dubinsku loptu, a Mustafić nakon dobrog prijema rutinski matirao Fejzića za 3:1.

24' - GOOOOOL! Sarajevo ponovo vodi, a sada je strijelac Mustafić! Golovi na Koševu padaju kao na traci. Ponovo je u prvom planu bio raspoloženi Julardžija koji je sada asistirao Mustafiću koji postiže novi pogodak za Bordo tim za 2:1.

22' - GOOOOL! Tuzla je izjednačila, a strijelac je Pantelić! Ekspresno izjednačenje na Koševu. Pantelić se odlično snašao u šesnaestercu domaćih i matirao nemoćnog Šahinovića za 1:1.

19' - GOOOOOL! Sarajevo vodi 1:0, a strijelac je Čataković! Juraldžija je poveo napad Sarajeva i sjajno pronašao Čatakovića. Odbrana Tuzle je spavala, a napadač Sarajeva je odlično primio loptu i rutinski savladao golmana za 1:0.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

16' - Velika šansa za Tuzlu! Mehanović se odlično oslobodio Đuričkovića i došao u dobru šansu. Ipak, kada su očekivali da će uposliti nekog od igrača u srcu šensaesterca, Mehanović je bio sebičan i uputio udarac preko gola.

13' - Nastavlja Sarajevo napadati. Prvo se Penaranda našao u dobro prilici, ali je bio izblokiran. Bordo tim je potom izveo brzi korner, ali se nakon njega Mustafić ipak nije najbolje snašao.

11' - Imamo i prvi žuti karton na utakmici. Dobio ga je Đuričković nakon što je bespotrebno povlačio s leđa Sušića koji je jurio u kontru iz svog šesnaesterca.

10' - Sarajevo je sada uspostavili inicijativu. Imali su i slobodan udarac, ali je udarac Hasića završio u živom zidu, a onda i u korneru iz kojeg kasnije nije bilo opasnosti.

5' - Tuzla City je imala dobar napad, ali je bio spriječen u posljednji trenutak nakon što je lopta izbijena u korner. Ipak, iz tog prekida Tuzla nije mogla opasnije zaprijetiti.

1' - Neobična scena odmah na početku utakmice! Igrači Tuzle su odlučili kleknuti u znak protesta protiv suđenja u Premijer ligi BiH. Klečali su 90 sekundi, a igrači Sarajeva su se za to vrijeme samo dodavali. Nakon što je prošlo 90 sekundi meč je zapravo i krenuo.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Asim Ferhatović Hase"!

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

17:55 - Glavni sudija utakmice je Antoni Bandić (Grude), a pomoćnici su Marko Perić i Marko Zelenika (oba Mostar). Četvrti sudija je Josipš Martinović (Čapljina), dok je delegat Haris Idrizović (Konjic).

17:50 - Sarajevo je slavilo u posljednja dva međusobna duela uključujući i prvi iz ove sezone kada su u Tuzli pobijedili rezultatom 2:1. Prije toga Tuzla je bila dosta uspješna u duelima sa Sarajevom budući da su imali tri uzastopna trijumfa protiv Bordo tima.

17:45 - Tuzla City se nalazi u opasnoj zoni na pretposljednjem mjestu. To i nije iznenađenje s obzirom na formu ekipe iz Tuzle koja nije pobijedila u prvenstvu osam kola uzastopno. Na Koševu su stigli s nadom da konačno prekinu crnu seriju.

17:40 - Sarajevo se nalazi na trećem mjestu Premijer lige BiH, a u posljednje vrijeme igraju dosta promjenjivo. Tako su nedavno doživjeli poraz od Sloge, potom su remizirali dva puta s Borcem, a u posljednjem kolu su pobijedili Posušje i želja svih u klubu je da se uvežu dva uzastopna trijumfa.

17:35 - Trener Sarajeva Simon Rožman je očito pronašao dobitnu kombinaciju pa je napravio samo jednu izmjenu u odnosu na posljednju utakmicu protiv Posušja i to onu koju je morao. Naime, Renan Oliveira je zaradio treći žuti karton na toj utakmici pa će umjesto njega u vrh napada Hamza Čataković.

U prvom sastavu su: Muhamed Šahinović, Hamza Čataković, Maestre Adalberto Penaranda, Ajdin Hasić, Edin Julardžija, Amar Beganović, Slaviša Radović, Marin Aničić, Miomir Đuričković, Muhamed Buljubašić i Mirza Mustafić.

Trener Tuzla Cityja Adnan Osmanhodžić se odlučio za sastav: Nevres Fejzić, Irfan Hadžić, Mirzad Mehanović, Đorđe Pantelić, Dušan Hodžić, Huso Karjašević, Hamza Redžić, Jasmin Osmić, Rijad Kobiljar, Alen Mašović i Tino-Sven Sušić.

17:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Tuzla Cityja. Susret se igra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 18:00 sati.