Premijer liga BiH
20

Tok utakmice: Sloboda - Željezničar 1:1

N. K.
Utakmica se igra u Banovićima
Utakmica se igra u Banovićima
Nogometaši Slobode i Željezničara danas od 16:00 sati na stadionu u Banovićima igrali utakmicu 10. kola m:tel Premijer lige BiH, a tekstualni prijenos utakmice možete pratiti uživo na portalu Klix.ba.

90+5' - Gotova je utakmica! Konačni rezultat je 1:1.!

90' - Imao je Željezničar sada opasan napad nakon prodora Amoaha, ali je odbrana domaćih otklonila opasnost. Sudija je utakmicu produžio pet minuta.

78' - Kosorić je dobio žuti karton nakon što je faulirao Komazeca.

73' - Izmjena u Slobodi. Kurtalić mijenja Osmića.

70' - GOOOOOL! Sloboda je izjednačila, a strijelac je Osmanković! Delić je ubacio s desne strane, neko je proslijedio loptu do Osmankovića koji pogađa za 1:1. Ni on nije slavio pogodak budući da je kao i Hodžić ponikao u protivničkom timu. Gosti su tražili ofsajd, ali se zastavica pomoćnika nije podigla.

67' - Mulalić pravi drugu izmjenu. Subašić mijenja Beću.

63' - Santos je postigao gol za Željezničar, ali je on poništen zbog igranja rukom Brazilca.

61' - Kakva prilika za Slobodu! Maksimović je odlično probio po lijevoj strani i uposlio Delića koji je katastrofalno šutirao iz dobre situacije pa nije bilo opasnosti za Bendera.

56' - Hajdarević je ušao u igru umjesto Haračića. Sada će doći do pomjeranja u igri Plavih jer će najistureniji bio Štilić.

53' - GOOOOL! Željezničar vodi 1:0, a strijelac je Hodžić! Štilić je izveo odlično slobodni udarac s lijeve strane, Amoah je malo skrenuo loptu, a Hodžić je pospremio u mrežu pored odbrane Slobode koja je ovaj put spavala. Hodžić nije slavio pogodak budući da je ponikao i igrao za Slobodu ranije u karijeri.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

51' - Sada su igrači Željezničara tražili drugi žuti karton za Osmića nakon što je očito na vrlo grub način zaustavio Santosa u prodoru. Ipak, prošao je bez opomene.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme! Kiša i dalje neprestano pada pa je teren sve lošiji.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme! Plavi su imali nešto više od igre, imali su šest šuteva prema Bukviću uz četiri kornera, ali mreže se danas u Banovićima još nisu tresle.

43' - Osmić već treći put nedozvoljeno zaustavlja Santosa u toku prvog poluvremena, ali je sada napokon dobio žuti karton.

40' - Gosti napadaju, ali odbrana Slobode na čelu s Bukvićem uspijeva se izboriti. Čini se kako neće biti pogodaka u prvom poluvremenu.

33' - Serija grešaka na obje strane. Santos je u međuvremenu imao jedan dobar pokušaj, ali je Bukvić bez problema odbranio. Plavi su uspjeli smanjiti posjed lopte domaćih igrača te je sada situacija 51-49.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

25' - Kosorić je sada spasio Željezničar nakon što je izblokirao Delića u posljednji tren. Dobra utakmica iako su uslovi za igru dosta loši.

24' - Dvije opasne situacije pred golom Slobode. Štilić se prvo dugo namještao i šutirao, ali je bio izblokiran. Lopta se potom odbila do Drine koji je dobro šutirao, ali je lopta otišla pored gola.

20' - Sloboda trenutno ima inicijativu i dominira na sredini terena. Imaju i 61 posto posjeda lopte u svojim nogama. U prekršajima je 4:2 za Plave.

15' - Vranješ je uputio dobar udarac iz daljine iz slobodnog udarca, ali je Bender bio siguran i loptu izbio u korner. Plavi su se uspjeli odbranili od tog kornera.

9' - Dobar napad Željezničara. Štilić je probio po desnoj strani i centrirao, ali je Haračićev udarac izblokiran i Željo će izvesti drugi korner danas. Nakon njega nije bilo veće opasnosti za Slobodu.

6' - Oprezna igra na početku utakmicu, što nije iznenađenje budući da su loši uslovi za igru.

1' - Počela je utakmica u Banovićima. Trenutno je prolom oblaka pa je ionako loš teren sada katastrofalan te će igrači oba tima imati velikih problema u današnjem susretu.

15:55 - Glavni sudija je Josip Martinović iz Čapljine, a pomoćnici su mu Davor Beljo i Amer Macić (oba Mostar). Četvrti sudija je Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške, dok je delegat Dragan Ćibić (Banja Luka).

15:50 - Željezničar nije pobijedio Slobodu još od augusta 2020. godine, odnosno u posljednjih pet međusobnih utakmica. Sloboda je u međuvremenu ostvarila jednu pobjedu, dok su čak četiri preostale od tih pet utakmica okončane remijem.

15:45 - Plavi su u posljednjih pet utakmica osvojili 10 bodova i nalaze se u solidnoj formi. Pobijedili su Tuzla City, Posušje i Igman, remizirali u gradskom derbiju sa Sarajevom te su izgubili od Borca. Želje Mulalića i igrača je da danas ponovo ostvare pobjedu što bi bio treći uzastopni trijumf. Inače, Željezničar trenutno dijeli prvo mjesto na tabeli budući da ima isti broj bodova kao Široki Brijeg (15).

15:40 - Sloboda igra promjenjivo u posljednje vrijeme, a u posljednjih pet utakmica uspjeli su pobijediti samo Slogu (4:2). U međuvremenu su izgubili od Posušja i Zrinjskog, dok su remizirali sa Sarajevom i Igmanom. Trenutno zauzimaju 10. mjesto na tabeli sa samo dva boda više u odnosu na Leotara koji je u opasnoj zoni.

15:35 - Stigli su i sastavi. Adnan Jahić je imao određenih problema prilikom sastavljanja ekipa, a danas će za Slobodu od prve minute igrati: Semir Bukvić, Kenin Devedžić, Muhamrem Čivić, Kemal Osmanković, Eldar Mehmedović, Nikola Komazec, Jasmin Osmić, Stojan Vranješ, Adam Vošnjak, Melvin Osmić i Kenan Delić.

Edis Mulalić je odlučio zadržati dobitnu kombinaciju pa nije napravio niti jednu izmjenu u odnosu na posljednju utakmicu protiv Igmana. Igrat će: Josip Bender, Luka Malić, Aleksandar Kosorić, Dženan Haračić, Semir Štilić, Armin Hodžić, Amar Drina, Rodrigues Clerismario Santos, Omar Brća, Marin Galić i Joseph Amoah. 15:30 - Poštovani čitatelji, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Željezničara. Utakmica se igra na stadionu u Banovićima, a počinje u 16:00 sati.