Premijer liga BiH
16

Tok utakmice: Željezničar - Olimpik 0:1

H. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
U terminu od 17 sati na Grbavici se igrao pretposljednji susret 22. kola nogometne Premijer lige BiH između Željezničara i Olimpika u kojem su gosti slavili 1:0, a tekstualni prijenos meča mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj utakmice

Željezničar - Olimpik 0:1 (Osmanović 87')

96' - Velika šansa za Šabanadžovića, ali njegov udarac glavom odbranio je Hadžić.

94' - Korner za domaće, ali nema opasnosti. Potom je sijevnula kontra, Osmanović je bio sam, ali je šutirao preko gola.

92' - Željo napada, ali uzaludno.

90' - Igrat će se još šest minuta nadokande.

Željezničar - Olimpik 0:1 (Osmanović 87')

87' GOOOOOOOL. Osamanović je nakon kontre pogodio za vodstvo gostiju 1:0. Perišić je presjekao jednu loptu i proigrao kapitena gostiju, koji je sjajno pogodio rašlje s desetak metara.

83' - Ramović je pokušao glavom nakon kornera, ali ravno u hadžića.

81' - Dujmović je zamijenio Handžića.

77' - Povrijeđenom golmanu Hadžiću ukazuje se pomoć već nekoliko minuta, ali ipak se oporavio i nastavio meč.

74' - Šabanadžović je zamijenio Čelikovića, a Ramović je ušao umjesto Alisšahića.

71' - Javna opomena i za Handžića, a zatim i za Hadžanovića.

68' - Gavrić je dobro šutirao iz slobodnjaka, ali Fejzić se nije dao prevariti.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

66' - Požutio je Šehić. Dvostruka izmjena i kod Olimpika. Hadžanović je u igri umjesto Čurjruića, a Karić je zamijenio Bajraktarevića.

65' - Dobra šansa za Mujezinovića nakon kornera. Šutirao je s desetak metara lijevom nogom, ali preko gola.

64' - Dvostruka izmjena kod domaćih. Bekrić je izapao, a Juričić je u igri. Izašao je i Lendrić, a zamijenio ga je Zec.

60' - Veliki pritisak Želje u ovim trenucima, Olimpik se grčevito brani.

56' - Lopta se nakon kornera odbila do Bekrića na drugoj stativi, ali je sa pet-šest metara iskosa, pogodio samo vanjski dio mreže.

50' - Poništen je gol Željezničaru. Lendrić je prema mišljenju glavnog arbitra napravio prekršaj u napadu prije skoka i gola glavom. Prethodno je centrirao Bekrić iz prekida s lijeve strane.

48' - Olimpik je izveo već dva kornera u nastavku, ali bez opasnosti.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Izmjena u Olimpiku odmah na startu. Šišić je zamijenio Cruza.

Prvo poluvrijeme

Željezničar - Olimpik 0:0

45'+1 - Udarac Lendrića prohujao je pored lijeve stative. Napadač Plavih šutirao je s desetak metara iskosa, ali pored gola.

44' - Stopostotna šansa za Štlića. Potpuno sam sa nekih 15 metara je šutirao mlako i Hadžić je odbranio.

Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar

40' - Domaći traže novi penal. Jedan igrač Olimpika je rukom zakačio loptu u svom kaznenom prostoru, ali sudija Musa ponovo nije pokazao ništa. Umjesto toga, Stevanović i Osim su zaradili žute kartone zbog protesta.

37' - Štilić je izašao sam pred Hadžića i šutirao je pored gola. Prije toga signaliziran je ofsajd, iako je bilo veoma sumnjivo.

35' - Gosti igraju hrabro, u pojedinim trenucima čak pokušavaju i presing na polovini domaćih.

30' - Požutio je Čeliković nakon grubog prekršaja na Handžiću.

27' - Olimpik se dobro drži na Grbavici, Željo se nije naročito nametnuo i gledamo ravnopravnu utakmicu.

21' - Velika šansa! Nakon kornera Štilića, visoko je skočio ikić i šutirao glavom, ali je Hadžić loptu izvadio ispod prečke.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

19' - Uzvratio je Štilić. Nakon brzo izvedenog faula, veznjak Plavih je ušao u kazneni prostor i šutirao je, ali je izblokiran.

17' - Još jedna opasna šansa za Vukove. Čurjurić je šutirao sa 20 metara, ali lopta je zakačila nekoga i prohujala tik pored stative.

15' - Sada se igra nešto mirnije, bez pravih uzbuđenja.

9' - Odlična šansa za goste. Nakon kornera Čurjurića sa pet metara je šutirao Milović, ali preko gola.

6' - Jako oštar start Milovića, ali čini se da je on gore prošao nakon duela s Mujezinovićem. Tom prilikom zardio je i žuti karton.

3' - Mujezinović je pao, domaći su tražili penal, ali sudija Musa se nije oglasio.

2' - Plavi su izveli prvi korner, ali Hadžić je intervenisao.

1' - Počela je utakmica na Grbavici.

16:55 - U prvom meču ove sezone Željezničar je na Otoci slavio protiv Olimpika rezultatom 3:0.

16:51 - Pravdu na ovom meču dijelit će Mateo Musa iz Čitluka, dok su njegovi pomoćnici Jure Musa (Čitluk) i Mirza Čejvanović (Tuzla).

Četvrti sudija je Frano Jelić (Široki Brijeg), delegat Milan Janković (Trebinje), a Adnan Alispahić iz Zenice posmatrač suđenja.

16:50 - S druge strane, trener Olimpika Slavko Petrović je rekao da će njegov tim na Grbavici pokušati iznenaditi Željezničar.

"Mi smo na gostujućoj utakmici protiv Borca pokazali jedno kvalitetno lice za jednu gostujuću utakmicu. Odradili smo je prilično dobro i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Obje utakmice smo igrali u jakom tempu, od početka pa do kraja, igrali smo dobar fudbal, tako da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali. Ekipa Željezničara, koja je kroz ovih nekoliko sedmica doživjela neke neuspjehe, će učiniti sve da dođe do tri boda. To uvijek može biti problematično, ako ekipa nešto mora. Sigurno da je lopta sada prebačena na Željezničar koji je i pored činjenice što u posljednje četiri utakmice ima samo jedan osvojen bod, favorit u ovom duelu, ali mi se ne predajemo. Idemo na Grbavicu da odigramo utakmicu koja može ličiti na ove dvije prethodne, pa da pokušamo iznenaditi Željezničar", kaže Petrović.

16:45 - "Olimpik ima svoje ciljeve, koji su legitimni i koje se znaju, kao i mi. Imamo u ovoj utakmici više aduta, nego što ima Olimpik, bez obzira što smo u lošem nizu rezultata, gdje se u zadnjih par utakmica okrenulo nespretno i nesretno na našu štetu i doveli smo se u situaciju da imamo pritisak. Imamo više aduta da se mi pitamo u ovoj utakmici, naravno uz uslov da ponovimo zalaganje, borbenost i energiju kao u Tuzli nekidan. Protiv nezgodnog protivnika smo uspjeli da odigramo čvrstu utakmicu, i zbog nedostatka sreće smo ispustili prolazak", kazao je trener Plavih Amar Osim.

16:39 - S druge strane, Olimpik je prvo doživio poraz u Banjoj Luci od Olimpika, a nakon toga je na svom terenu bio bolji od Slobode sa 2:0.

Vukovi su trenutno na pretposljednjoj poziciji sa 16 osvojenih bodova, tri manje od Radnika koji ima 19 bodova i šest manje od Mladosti i Slobode koji su na osmoj i devetoj poziciji sa 22 osvojena boda.

16:34 - Željezničar će tražiti prvu pobjedu u drugoj polusezoni i na taj način se vratiti u borbu za titulu prvaka BiH, s obzirom na to da bi eventualnim trijumfom prišli Sarajevu na šest bodova zaostatka.

16:30 - Za Olimpik s druge strane igraju: Hadžić, Milović, Horić, Bajraktarević, Osmanović, Čurjurić, Isić, Perišić, Gavrić, Cruz, Handžić.

16:30 - Željezničar meč počnije u sastavu: Fejzić, Stevanović, Kosorić, Ikić, Šehić, Čeliković, Alispahić, Mujezinović, Bekrić, Štilić, Lendrić.

Na klupi su ostali Ermin Zec i Anel Šabanadžović, a iako je u sastavu bio najavljen Luka Juričić, od prve minute ipak igra Ivan Lendrić.

16:30 - Sniježne padavine u glavnom gradu BiH otežavat će uslove igračima oba tima, ali organizatori su uspjeli osposobiti teren i utakmica će se uprkos vremenskim neprilikama igrati.

16:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos meča 22. kola nogometne Premijer lige BiH između Željezničara i Olimpika. Meč se igra na Grbavici s početkom u 17:00 sati.