Nakon derbija na Grbavici
44

Trener Želje žali za promašenim prilikama; Petrović nezadovoljan igrom Zrinjskog

D. P.
Akrapović i Petrović (Foto: I. L./Klix.ba)
Akrapović i Petrović (Foto: I. L./Klix.ba)
Treneri Bruno Akrapović i Željko Petrović prokomentarisali su remi bez golova između Željezničara i Zrinjskog na otvaranju proljetnog dijela sezone u Wwin ligi Bosne i Hercegovine.

Željezničar i Zrinjski propustili su veliki broj prilika u današnjoj utakmici i obje ekipe imaju za čime da žale. Ipak, na kraju je zabilježen najpravedniji rezultat, iako su gledatelji ostali uskraćeni za pogotke.

Trener Željezničara Bruno Akrapović ističe nakon utakmice da je zadovoljan igrom, ali ne i rezultatom jer smatra da je njegov tim trebao postići neki pogodak nakon serije dobrih prilika.

"Mogu biti zadovoljan igrom, ali rezultatom ne, jer smo imali bolje šanse. Mogli smo doći do tri boda, visok presing nas je koštao snage, a iznosili smo dobro loptu i imali igru. Protiv dobrog protivnika smo to uspjeli, a moramo raditi da to bude još bolje", istakao je Akrapović i dodao:

"Raduje me što su igrači s navijačima proslavili igru, ali neću reći i rezultat, jer svaku kući idemo na pobjedu. Momci su dali sve od sebe", dodao je trener Željezničara.

S druge strane, Petrović je pohvalio ambijent i teren, ali je nezadovoljan igrom i rezultatom svoje ekipe.

"Ne treba da se žalimo, ambijent i teren fenomenalni. Željo je igrao na duge lopte i kontre, jer mi smo htjeli igrati. Nismo stajali kod prve dvije šanse kako treba, ali dobro. Imali su zicere, imali smo i mi, sve u svemu, nisam zadovoljan rezultatom i prikazanom igrom. Dobro, nismo izgubili i idemo dalje", dodao je Crnogorac na klupi Zrinjskog.