"Rade danonoćno za Želju"
593

Trener Željezničara nakon Slobode: Nula najrealnija, pobjedu posvećujem rukovodstvu kluba

D. P.
Ćorić niže pobjede s Plavima (Foto: A. K./Klix.ba)
Ćorić niže pobjede s Plavima (Foto: A. K./Klix.ba)
Trener Željezničara Denis Ćorić prokomentarisao je treću vezanu pobjedu svog tima nakon što su Plavi večeras na Tušnju bili bolji od Slobode rezultatom 1:0.

Željezničar nije bio toliko dominantan i trener Plavih svjestan je da je neriješen rezultat bio realna opcija.

"Čestitke momcima na svih 90 minuta i da im se zahvalim za rovovsku borbu. Kada sagledate svih 90 minuta, mislim da je nula najrealnija. Mi smo iskoristili tu jednu priliku i dali gol i drago mi je da imamo taj pobjednički mentalitet, što se pokazalo", rekao je mladi stručnjak.

Ćorić je izdvojio izdanje gostujućih navijača koji su došli da bodre Željezničar u velikom broju u Tuzli, a onda se i zahvalio rukovodstvu kluba.

"Želim se zahvaliti navijačima, a onda i predsjedniku i svim ljudima u upravi jer danonoćno rade kako bi vratili Želju gdje mu je i mjesto. Ovo večeras je njihova pobjeda. S druge strane, želim reći da Sloboda zaslužuje više, kolegi Marki Maksimoviću želim sve najbolje", dodao je Ćorić.

Pred Željezničarom je još duel protiv dobojske Sloge u ligi, a onda i reprezentativna pauza.

"Poslije Sloge nam ide reprezentativna pauza. Evidentno je da su neki momci istrošeni, mogu proslaviti u autobusu i onda se odmoriti i pripremiti za Slogu", zaključio je trener Plavih.

Podsjetimo, Plavi su se trećom vezanom pobjedom pridružili vodećem Sarajevu sa po devet bodova. Bordo tim ima utakmicu manje i slobodan je u ovom kolu jer je susret sa Zrinjskim odgođen zbog evropskih obaveza Mostaraca.