Optimizam u Mostaru
0

Trener Zrinjskog pred uzvrat s Vitorijom: Možemo do pozitivnog rezultata

FENA
Mario Ivanković (Foto: HŠK Zrinjski)
Mario Ivanković (Foto: HŠK Zrinjski)
Nogometaše Zrinjskog u četvrtak u revanšu play-offa za Konferencijsku ligu čeka težak posao da nadoknade tri gola zaostatka protiv Vitórije Guimarães, a trener Plemića Mario Ivanković rekao je kako on, igrači i klub vjeruju da mogu doći do pozitivnog rezultata.
"Raspoloženje je dobro, spremamo se, znamo da nas čeka teška utakmica. Poslije lošeg izdanja u Portugalu i poraza nismo klonuli duhom, vjerujemo i pokušat ćemo sutra doći do što boljeg rezultata, pa čak i prolaza. Momci su svjesni koliko znači ova utakmica", rekao je danas na konferenciji za novinare trener mostarske ekipe.

Zrinjski je i do sada "preokretao" neke rezultate i zaostatke, a posebno se pamti preokret prošle godine protiv ekipe AZ Alkmaara.

"S velikom vjerom idemo u utakmicu, zašto ne probati i ne vjerovati? Kroz sve ove godine, i u Evropi i kroz prvenstvo bilo je čudesnih rezultata pa možda i sutra bude taj dan. Mi nemamo šta izgubiti, svako misli da smo ispali, ali ako bude naš dan, vjerujemo da je sve moguće", kazao je Ivanković.

Najavio je kako će njegova ekipa sutra od prve minute pokušati nametnuti svoj ritam.

"Nadam se da ćemo biti na svom nivou, na kojoj možemo biti. U Portugalu to sigurno nismo bili pa ne možemo reći da je to omjer snaga i rezultatski, što se tiče prikazane igre. Moramo biti bolji, s više energije i želje. Jučer smo vježbali penale, spremni smo na sve i uraditi ćemo sve da napravimo taj rezultat. Teško je, ali mi vjerujemo", istaknuo je Ivanković te dodao kako njegova ekipa u prvoj utakmici nije bila "prava energetski".

"U toj utakmici posebno, dogodio se i pad koncentracije i neke individualne greške i možda je bolje da je sve to bilo u toj jednoj utakmici", mišljenja je trener Zrinjskog.

Zrinjski ima problema s povredama nekoliko igrača.

"Imamo određenih problema, Posavec je van stroja, Ćorluka isto. Ivančić nam se povrijedio na treningu, ali nadamo se da će moći. Danas nakon treninga znati ćemo nešto više", otkrio je Ivanković.

Osvrnuo se na individualne kvalitete Portugalaca i kako ih nadoknaditi i nadvladati.

"Portugalci imaju svoj prepoznatljivi stil, svi su tehnički jako dotjerani igrači i ako u utakmicu protiv njih uđete sa slabijom energijom, dogodi se što se nama dogodilo u prvoj utakmici", smatra on.

Odgovorio je na pitanje imaju li Portugalci slabosti koje se mogu iskoristiti.

"Mislim da Vitoria ne može odigrati puno bolju utakmicu nego što su odigrali gore, dok mislim da mi možemo i više i bolje i tu vidim našu šansu. Podbacili smo i daj Bože da su stekli uvid da će vrlo lako s nama poslije prve utakmice. Mi smo kroz prva dva kola u Europi pokazali da puno bolje igramo drugu utakmicu i oba puta smo nadoknadili zaostatak. Vidimo šansu u prekidima, te situacije moramo bolje iskoristiti. Ako budemo pravi, nadamo se dobrom rezultatu, a nadam se da ćemo sutra imati i sreće", zaključio je Ivanković.

Susret između Zrinjskog i Vitorije na rasporedu je u sutra u 20:00 sati.