Drugo kolo
51

Tri uzbudljive utakmice danas na Euru: Derbi Španije i Italije, Srbija na popravnom

N. K.
Čeka nas uzbudljiv dan na Euru (Foto: UEFA)
Čeka nas uzbudljiv dan na Euru (Foto: UEFA)
Tri utakmice drugog kola Evropskog prvenstva u Njemačkoj na rasporedu su danas, a kolo će otvoriti regionalni derbi Srbije i Slovenije već od 15:00 sati.
Srbija u ovaj meč ulazi kao favorit. Osim kvalitetnijeg sastava, adut im je i solidna igra u prvom kolu u kojem su minimalno poraženi od Engleske 1:0. Današnja utakmica bi im mogla biti i presudna u borbi za prolazak u osminu finala pa motiva sigurno neće nedostajati. Međutim, nedostajat će im Kostić koji neće igrati zbog povrede koljena.

I Slovenija se predstavila u dobrom svjetlu u prvom kolu remiziravši 1:1 s favorizovanom Danskom pa nas danas očekuje sigurno uzbudljiva utakmica koja će dati odgovore na brojna pitanja koliko ove dvije selekcije mogu na Euru.

Drugi susret ove grupe između Danske i Engleske igra se od 18:00 sati, a sve osim pobjede Engleza bilo bi veliko iznenađenje. Engleska je startala prvenstvo s pobjedom te bi s današnja tri boda zakoračila ka osmini finala. Pod upitnikom je nastup Shawa zbog povrede, dok kod Danaca nema izostanaka uoči duela u kojem moraju popraviti dojam nakon blijedog remija sa Slovenijom u prvom kolu.

Derbi kompletnog drugog kola Eura igra se večeras od 21:00 sat između Španije i Italije. Bit će to duel dvije ekipe koje su prvenstvo startala s pobjedama protiv Hrvatske, odnosno Albanije pa bi onaj ko večeras ostvari trijumf osigurao plasman u osminu finala. Španija je blagi favorit u ovom susretu, ali sigurno je da ne treba optisivati ni aktuelne prvake Evrope.

Sve utakmice bit će u direktnom televizijskom prijenosu na kanalu BHT1, te u tekstualnom prijenosu uživo na portalu Klix.ba.

Parovi današnjeg programa:

Slovenija - Srbija 15:00

Danska - Engleska 18:00

Španija - Italija 21:00