Ne baš ugodne riječi
45

Turski analitičar nakon Uniteda: Džeko ne može što i En-Nesyri, mora postati igrač za 15 minuta

D. P.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Turski analitičar i nekadašnji nogometaš Alper Öcal prokomentarisao je trenutno stanje u napadu Fenerbahčea i minutažu koju dobijaju Edin Džeko i njegov partner iz ofanzivnog reda Youssef En-Nesyri.

En-Nesyri je ljetos doveden da zamijeni Džeku u napadu, a Fenerbahče je izdvojio rekordan novčani iznos za njegov transfer, više od 20 miliona eura.

No, Marokanac se nije nametnuo na startu sezone i njegovi golovi su nedostajali klubu, pa je tako Edin Džeko morao preuzeti stvari u svoje ruke i pogocima donositi pobjede turskom velikanu. Ipak, stvari se lagano mijenjaju, a En-Nesyri igra sve bolje.

Bivši igrač Seville je sinoć postigao jedini gol za Fenerbahče protiv Manchester Uniteda, a naš Džeko je umjesto njega ušao u igru u završnici. Situaciju u napadu komentarisao je Alper Öcal, sada stručni komentator na beIN Sportu.

Öcal smatra da Jose Mourinho polako treba En-Nesyrija promovisati u prvog napadača kluba koji bi trebao igrati po 70 minuta svake utakmice, a da Džeko dobija po 15 ili 20 u poznim igračkim godinama.

"En-Nesyri je vrlo aktivan, on je na nevjerovatan način pravio pritisak na odbranu Manchester Uniteda sinoć. To Edin Džeko ne može. Džeko sada treba postati igrač za 15 ili 20 minuta, a En-Nesyri treba biti na terenu najmanje 70 minuta, kako bi Fenerbahče transformisao svoju igru", rekao je nekadašnji belgijski nogometaš turskog porijekla koji danas stručno analizira utakmice turskih klubova.

Džeko je ove sezone upisao devet golova i dvije asistencije u svim takmičenjima, dok je En-Nesyri na dva gola tek.