100 kilograma mesa
0

Turski reprezentativci se počastili nakon plasmana u osminu finala Eura, naručili su čak 300 donera

E. K.
Foto: Lister Döner Instagram
Foto: Lister Döner Instagram
Turska nogometna reprezentacija je plasman u osminu finala Eura proslavila na neobičan način budući da su naručili čak 300 donera, otkrio je jedan turski ugostitelj u razgovoru za Bild.

Oni su u grupi pobijedili Gruziju i Češku Republiku dok su poraženi od selekcije Portugala, no i pored toga su se plasirali u nokaut fazu Eura.

Prolazak u osminu finala proslavili su naručivanjem čak 300 donera, otkrio je jedan turski ugostitelj u razgovoru za Bild.

"Primio sam poziv menadžera turske reprezentacije, koji je rekao da želi naručiti 300 donera u roku od tri sata. Nisam mogao vjerovati", rekao je Daldar Junaid za Bild i otkrio da je u zajedničkom obroku uživalo više od 150 ljudi među kojima su bili nogometaši, policajci, zaštitari i hotelsko osoblje.

"Igrači su uživali, jedan je pojeo čak tri kebaba, ali neću reći ko, to je poslovna tajna. Ukupno je riječ o više od 100 kilograma mesa", dodao je.

Njegovi kuhari su zauzvrat dobili dres Turaka sa potpisima svih reprezentativaca, a Turci se na tome nisu željeli zaustaviti.

Pobjedu protiv Austrije u osmini finala su htjeli proslaviti sa novih 300 donera, ali Junaidova prijenosna kuhinja u tom trenutku je imala posla na drugoj lokaciji.

Turska će u polufinalu Eura snage odmjeriti sa reprezentacijom Nizozemske, a taj susret je na rasporedu u utorak sa početkom u 21:00 sati uz direktan prijenos na BHT 1 i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.