"Napadnute su porodice"
54

Tužan razlog sukoba na Copa Americi: Darwin se malo tukao, a malo tješio uplakanog sina

D. P.
Nunez je bio najžešći tokom sukoba (Foto: EPA-EFE)
Nunez je bio najžešći tokom sukoba (Foto: EPA-EFE)
Utakmica između Urugvaja i Kolumbije u polufinalu Copa Americe ostat će upamćena po rijetko viđenom haosu u kojem su se tukli igrači i navijači, a razlog je to što su porodice Urugvajaca bile ugrožene.
Pobjeda Kolumbije nad Urugvajem ostala je zasjenjena ružnim scenama koje su viđene nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. Nakon što je Kolumbija slavila rezultatom 1:0, nastao je pravi haos na terenu i tribinama, a u sukobu su učestvovali igrači i navijači.

Nogometaši Urugvaja u jednom trenutku popeli su se na tribine i krenuli u fizički obračun s kolumbijskim navijačima. "Dominirao" je nogometaš Liverpoola Darwin Nunez, koji je snimljen kako sa stolicom u rukama kreće na navijače Kolumbije, a onda s njima razmjenjuje udarce šakama.

Nije dugo trebalo da se otkrije pravi razlog. Naime, Kolumbijci su na tribinama gađali dio sektora gdje su bile porodice nogometaša Urugvaja. Oni to nisu mogli oprostiti, pa su krenuli u fizički obračun.

"Ne žele da bilo šta govorim o tome što se desilo, ali ja ću reći. Ovo je katastrofa. Pazite, naše porodice su na tribinama, ima tu i novorođenčadi. Bila je to prava katastrofa, nije bilo policije i mi smo morali braniti naše porodice. Za ovo su kriva dva ili tri čovjeka koji su popili koju čašu više, ali ne znaju piti", rekao je urugvajski kapiten Jose Maria Gimenez.

Podsjetimo, Kolumbija je slavila rezultatom 1:0 i tako izborila finale Copa Americe koje će igrati u nedjelju protiv Argentine.