"Ovo je divovski klub"
0

U Neymarov razlog odlaska u Arabiju nemoguće je povjerovati, nema veze s novcem

D. P.
Neymar se želi dokazati na globalnom nivou (Foto: Al-Hilal FC)
Neymar se želi dokazati na globalnom nivou (Foto: Al-Hilal FC)
Brazilska nogometna zvijezda Neymar objasnila je transfer u Saudijsku Arabiju, pošto je jučer ozvaničen posao između bivšeg kluba Paris Saint Germaina i Al-Hilala. Tvrdi da je razlog želja dokazivanja na globalnom nivou.

Neymar (31) jučer je potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 300 miliona eura s Al-Hilalom. Fiksno će zarađivati po 150 miliona eura u sezoni, a na to su mogući bonusi koji bi išli i do 200 miliona eura. Međutim, ističe da razlog nije novac.

Kako prenosi talkSport, Neymar je u Saudijsku Arabiju stigao kako bi dostigao uspjehe na globalnom nivou, a ne samo u Evropi. Naravno, nisu mu mnogi povjerovali u to.

"Postigao sam mnogo toga u Evropi i uživao posebne trenutke, ali oduvijek sam želio biti globalni igrač i testirati se u novim izazovima i prilikama na novim mjestima. Želim ispisati novu sportsku historiju, a saudijska profesionalna liga ima ogromne ciljeve i kvalitetne igrače", rekao je Neymar.

Brazilac ističe da je već dugo pratio saudijski nogomet, posebno zbog svojih sunarodnjaka koji godinama igraju tamo.

"Čuo sam mnogo i pratio sam saudijski nogomet zahvaljujući listi brazilskih igrača koji su tu godinama već, tako da vjerujem da je ovo poželjno mjesto za Brazilce. Al-Hilal je divovski klub s fantastičnim navijačima i najbolji je u Aziji. To mi daje osjećaj da sam napravio pravu odluku u pravo vrijeme. Volim pobjeđivati i zabijati golove i planiram to nastaviti i u Saudijskoj Arabiji", dodao je Neymar.

Brazilac je samo jedan u nizu nogometaša koji su ovoga ljeta najelitniji evropski nogomet zamijenili onim saudijskim. Samo u njegov klub Al-Hilal stigli su Sergej Milinković-Savić, Kalidou Koulibaly, Ruben Neves...