Duel na Tušnju
141

U Slobodi hvale Željezničar, ali najavljuju igru na pobjedu: "Neke stvari moramo promijeniti"

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Nogometaši tuzlanske Slobode sutra dočekuju ekipu Željezničara u okviru četvrtog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine. Tim povodom na Tušnju je upriličena konferencija za medije za vrijeme koje su se obratili šef stručnog štaba Marko Maksimović i nogometaš Mirza Delimeđac.

Strateg Tuzlaka Marko Maksimović ističe da sutra na Tušanj dolazi ekipa koja se u ovome trenutku nalazi u veoma dobroj formi i naletu.

"To je ekipa koja je dovela trenera koji je zvanično prošle godine proglašen za najboljeg u ligi. Definitivno u prethodna tri kola su pokazali zavidan nivo forme. S druge strane, mi smo u sedmici poslije Borca imali situaciju da nam se priključuju igrači koji zbog administrativnih procedura nisu mogli nastupati u prva tri kola", kazao je Maksimović.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Sloboda i dalje ima problem sa Hrvanovićem, koji se zbog povrede pete tek jučer pridružio ostatku ekipe u radu. Maksimović sutra očekuje veoma dobru reakciju ekipe u kojoj će odigrati dobru utakmicu.

"Mi smo definitivno na 85 posto rostera. Očekujem sutra jednu veoma zahtjevnu utakmicu. U ovom trenutku je Željezničar u znatno boljem momentumu od nas, ali s druge strane naši igrači definitivno shvataju da je brzina iznad, da neke stvari moraju da se promijene i odigramo jednu veoma kvalitetnu utakmicu u derbiju koji je ovdje uvijek izazivao veliku pažnju", dodao je Maksimović.

Tokom konferencije za medije je istaknuto da je Željezničar atraktivan protivnik koji pravi posebnu atmosferu na Tušnju.

"Željezničar je jedna od boljih ekipa u ligi, ali mi nemamo šta kalkulisati. Idemo na pobjedu. Radili smo dobro cijelu sedmicu i nadamo se dobrom rezultatu", kazao je nogometaš Mirza Delimeđac.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Susret između Slobode i Željezničara na rasporedu je sutra od 21 sat na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.