Legenda u nevjerici
0

UEFA dala dvije mogućnosti Danskoj nakon prekida, Peter Schmeichel ih nazvao smiješnim

H. H.
Utakmica je nakon dva sata nastavljena, a Finska je iznenađujuće slavila 1:0 (Foto: Twitter)
Utakmica je nakon dva sata nastavljena, a Finska je iznenađujuće slavila 1:0 (Foto: Twitter)
Danski selektor Kasper Hjulmand otkrio je da je UEFA Dancima ponudila dvije mogućnosti nakon prekida utakmice Evropskog prvenstva između Danske i Finske zbog kolapsa Christiana Eriksena u prvom poluvremenu.

Utakmica je nakon dva sata nastavljena, a Finska je iznenađujuće slavila 1:0.

"Nije bilo pritiska od UEFA-e da se utakmica nastavi iste večeri. Ponudili su nam opciju da se utakmica nastavi dan kasnije od 12 sati, ali Finci narednu utakmicu igraju 16., a mi 17. juna i odlučili smo da zavšrimo utakmicu iste večeri", kazao je Kasper Hjulmand, dodavši:

"Pretpostavka je bila da igrači neće moći tako lako spavati, a onda se sutra moraju pojaviti na terenu i igrati utakmicu. Lakše je bilo pokušati završiti utakmicu istu noć i ostaviti je iza sebe. Odluku su donijeli svi igrači zajedno", objasnio je danski selektor.

Hjulmand je kazao da se njegovim nogometašima uopće nije igralo i da su nakon svega bili emotivno slomljeni, ali da su morali donijeti odluku.

"To je bilo traumatično iskustvo. Ali, tako je kako je. Bilo je to nešto u pokušaju da izađemo i učinimo što možemo. Bilo je igrača koji su rekli da ne mogu igrati, a bilo je igrača koji su rekli da žele probati", izjavio je danski selektor.

Opcije koje je ponudila UEFA nisu se svidjele legendarnom danskom golmanu Peteru Schmeichelu koji je mišljenja da je krovna kuća evropskog nogometa morala pokazati više razumijevanja prema danskim igračima.

"Opcije koje je sinoć igračima ponudila UEFA - nastavak meča ili igranje danas - bile su smiješne. Nisam mogao razumjeti to", kazao je čuveni golman.

Danska će u narednom kolu igrati protiv favorizovane Belgije, dok se Finska sastaje s Rusijom.