City slavio preokretom
23

United razbijen na Old Traffordu, Ahmedhodžićev Sheffield vodio do 98. minute i izgubio

D. P.
United je doživio težak poraz (Foto: EPA-EFE)
United je doživio težak poraz (Foto: EPA-EFE)
Odigrano je pet utakmica petog kola engleske Premier lige, a u njima je viđeno nekoliko vrlo interesantnih rezultata, a prvenstveno se izdvaja onaj s Old Trafforda.

Manchester United je doživio pravu katastrofu na svom terenu protiv Brightona rezultatom 1:3. Gosti su imali tri gola prednosti u ovom duelu te su bez ikakvih problema došli do trijumfa.

Nekadašnji igrač Uniteda Danny Welbeck postigao je gol za vodstvo Galebova u 20. minuti, a u nastavku Brighton preko Pascala Grossa i Joaa Pedra dolazi do vodstva od 0:3. Za United je samo Hannibal Mejbri uspio prvijencem u dresu kluba smanjiti na 1:3 i učiniti poraz blažim.

Iznenađenje smo zamalo vidjeli i u Londonu gdje je Tottenham nevjerovatnim preokretom duboko u nadoknadi slavio protiv Sheffield Uniteda rezultatom 2:1.

Za goste je dobro odigrao Anel Ahmedhodžić, koji se oporavio nakon što je propustio reprezentativnu pauzu za BiH zbog koje je i suspendovan nakon što se nije pojavio na okupljanju.

Tottenham je napadao tokom cijele utakmice, ali je propustio brojne šanse. U 74. minuti Gustavo Hamer postiže gol za vodstvo domaćina.

Vodstvo gostiju trajalo je do 98. minute, a onda nevjerovatan preokret. Sve je unio Richarlison koji je nakon ulaska prvo pogodio za poravnanje u 98. minuti, a onda asistirao Dejanu Kuluševskom u 101. minuti za pobjedu Spursa.

Aktuelni prvak Manchester City u sjajnoj utakmici slavio je na gostovanju West Hamu rezultatom 3:1. Građani su do trijumfa došli nakon preokreta pošto su imali gol zaostatka na poluvremenu.

Domaći su poveli golom Jamesa Ward-Prowsea u 36. minuti, da bi u nastavku golovima Jeremyja Dokua, Bernarda Silve i Erlinga Haalanda preokrenuo na 3:1 za novu pobjedu Građana.

Fulham je na svom terenu slavio protiv Lutona (1:0), dok su Aston Villa savladala Crystal Palace rezultatom 3:1, također nakon preokreta u nastavku.

Rezultati:

Aston Villa - Crystal Palace 3:1

Fulham - Luton 1:0

Manchester United - Brighton 1:3

Tottenham - Sheffield United 2:1

West Ham - Manchester City 1:3

Tabela:

Standings provided by Sofascore