Liga prvaka
110

United u 95. minuti šokantno poražen od Young Boysa, ludi meč u Sevilli završen remijem

N. K.
Young Boys - Manchester United (Foto: EPA-EFE)
Nova sezona Lige prvaka počela je večeras utakmicama između Seville i Salzburga te Young Boysa i Manchester Uniteda. Susret u Španiji okončan je remijem 1:1, dok je Young Boys nakon velikog preokreta u sudijskoj nadoknadi došao do pobjede rezultatom 2:1.
U prvom poluvremenu na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan u Sevilli gledali smo gotovo nerealne stvari budući da je sudija Aleksei Kulbakov dosudio čak četiri penala, od toga tri gostima.

Prvi udarac s bijele tačke uputio je Adeyemi i promašio, a onda je dva puta šutirao Sučić. Prvi je poentirao, a u drugom pokušaju je pogodio stativu. Tri minute prije odlaska na odmor dosuđen je i četvrti penal, ovaj put za domaće, a siguran je bio Rakitić za 1:1.

Domaći su u nove probleme upali u petoj minuti nastavka kada je En Nesyri dobio drugi žuti karton te automatsko isključenje s utakmice. Salzburg je očekivano preuzeo inicijativu te imao nekoliko dobrih prilika, ali promjene rezultata više nije bilo pa je ostalo 1:1.

Manchester United je dobro otvorio svoju utakmicu i već u 13. minuti došao u vodstvo golom Ronalda. Prethodno mu je briljantno asistirao sunarodnjak Fernandes i činilo se kako večeras neće imati puno problema.

Međutim, deset minuta prije odlaska na odmor Wan-Bissaka je dobio crveni karton zbog žestokog starta pa su domaći odmah krenuli igrati ofanzivnije.

U drugom poluvremenu United se očekivano povukao i gotovo da nikako više nije zaprijetio, dok se dobra igra Young Boysa isplatila u 66. minuti kada je pogodio Moumi Ngamaleu. I do kraja meča domaći su imali nekoliko dobrih prilika, a nakon katastrofalne greške Lingarda domaći su došli do velikog preokreta u petoj minuti sudijske nadoknade. Strijelac gola za konačnih 2:1 bio je Siebatcheu.

Rezultati i strijelci:

Sevilla - Salzburg 1:1 (Rakitić 42' - Sučić 21')

Young Boys - Manchester United 2:1 (Moumi Ngamaleu 66', Siebatcheu 90+5' - Ronaldo 13')