Uvijek uz svoj narod
0

Vahid Halilhodžić pomaže svojoj rodnoj Jablanici, uplatit će značajan novčani iznos

H. H.
Halilhodžić je duboko potresen katastrofom koja se desila u BiH (Foto: EPA-EFE)
Halilhodžić je duboko potresen katastrofom koja se desila u BiH (Foto: EPA-EFE)
Bosanskohercegovački nogometni stručnjak i nakadašnji proslavljeni nogometaš Vahid Halilhodžić uključio se u akciju pomoći ugroženim i stradalim u područjima BiH nakon nakon katastrofalnih poplava koje su jučer odnijele brojne žrtve i pričinile ogromnu materijalnu štetu.

Prije svega, stradali su dijelovi njegove rodne Jabalnice, a Vaha je za Klix.ba otkrio da su članovi njegove porodice na svu sreću dobro.

"Čuo sam se jutros s njima, putem internet veze i svi su hvala Bogu dobro. Nažalost, ovo što se desilo je prava tragedija koja me duboko pogodila kao i sve širom BiH. Odmah sam razgovarao i s premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Nerminom Nikšićem te sam se informisao na koji način se može pomoći unesrećenima", kazao je nam je Vaha.

Kako Klix.ba saznaje, Halilhodžić će kao vid pomoći uplatiti određeni novčani iznos. Iako nije htio govoriti o ciframa, saznajemo da je riječ o nekoliko desetina hiljada KM.

"U ponedjeljak ću uplatiti određeni novčani iznos za pomoć. Cifra nije bitna, to je više gest koji će, nadam se, potaknuti i druge da se uključe u akciju pomoći. Želim biti siguran da će pomoć doći u prave ruke. Očekujem da se uključe i institucije, ali i cijeli region, jer tim ljudima je zaista potrebna naša pomoć", apelovao je legendarni Vaha.

Halilhodžić tako po ko zna koji put put pomaže svojoj domovini i narodu, jer ne treba zaboraviti i da je u natežim ratnim vremenima organizovao brojne konvoje i humanitranu pomoć za BiH iz Francuske, a nesebično je pomogao i svoj FK Velež.

Nakon svega, čini se da je njegova trenerska karijera okončana i da je spreman za uživa u zasluženoj penziji nakon što je neko vrijeme bez angažmana. Halilhodžić je u trenerskoj karijeri radio u Veležu, Beauvaisu, Raji Casablanci, Lilleu, Rennesu, PSG-u, Trabzonu, Al Ittihadu, Dinamu iz Zagreba te Nantesu.

Također je vodio i nogometne reprezentacije Obale Slonovače, Alžira, Japana i Maroka.