Trener FK Sarajevo
39

Varešanović: Ovo je katastrofa! Besmisleno je ovakvu utakmicu igrati u ovim uvjetima

D. P.
Varešanović nije zadovoljan (Foto: E. M./Klix.ba)
Varešanović nije zadovoljan (Foto: E. M./Klix.ba)
Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Mirza Varešanović prokomentarisao je remi u sarajevskom derbiju bez golova protiv Željezničara.
Varešanović nije zadovoljan rezultatom jer je želio pobjedu sa svojim igračima. Ističe da je Željezničar "sjekao" igru i u tome uspio.

"Naravno da nisam zadovoljan. Spremali smo utakmicu da dobijemo derbi jer smo ušli s mnogo samopouzdanja nakon Širokog Brijega. Željezničar želi da rastrza utakmicu i to su uspjeli. Pokušali su sa preskakanjem igre, a mi smo tražili kroz igru da dođemo do gola. Međutim, to danas nismo uspjeli", rekao je Varešanović.

Ipak, trener Sarajeva je svjestan da često derbiji ponude skromniji nogomet od onoga što se očekuje.

"Svaki drugi derbi je takav. Velika želja s obje strane da se ne izgubi. Trebala su nam tri boda i dosta bi nam značila. Treba dići glavu i krenuti dalje, odmah razmišljamo o utakmici protiv Veleža", dodaje Varešanović.

Trener Bordo tima je otkrio šta je igračima rekao na poluvremenu pa je Sarajevo igralo znatno bolje nego u prvom dijelu.

"Rekao sam da moramo više igrati, pokušavati, da imamo bolji protok lopte i kreativnosti u igri. Derbi je specifična utakmica, svi to znamo, igrao sam ih i ja. Najviše utakmica se završi ovim rezultatom, koji nije popularan. Mi smo pokušavali da igrači ostanu hladne glave, ali imali smo samo dva dana odmora. I Željo je igrao dvije u ligi i u kupu i vidjelo se da je u prvom dijelu to tromo", dodao je.

Za kraj, Varešanović je prokomentarisao odluku da se sarajevski derbi igra u Trening centru NS BiH u Zenici i to bez prisustva publike.

"Katastrofa. Ovo je za mene besmisleno, da se igra ovakva utakmica van Sarajeva bez navijača. Isto kao da smo igrali pripremnu utakmicu u Antaliji. Sasvim besmisleno. Mi ne znamo gdje ćemo igrati narednu utakmicu, gostujemo svaku utakmicu. Preko noći dođe naredba da se igra utakmica bez publike. Nemamo naš dom i stadion, dok se ovo ne završi. Kako se stvari odvijaju, ja ništa ne vjerujem, svaka utakmica novi teren i svaku utakmicu smo gosti", zaključio je Varešanović.

Dvije ekipe već su na terenu predstojećeg vikenda i obje igraju na gostovanjima. Sarajevo će u novom derbiju gostovati Veležu, dok Željezničar ide na noge Slogi Meridian.