Premijer liga BiH
27

Velež i Zrinjski danas igraju derbi u historijskom meču na stadionu Rođeni

K. H.
Foto: FK Velež/Facebook
Foto: FK Velež/Facebook
Prvi susret pod svjetlom reflektora u Vrapčićima odigrat će veliki mostarski rivali - FK Velež i HŠK Zrinjski, što je ujedno i derbi 2. kola Premijer lige BiH.

Velež je u prvom kolu izgubio od Željezničara na Grbavici rezultatom 3:0 i Rođeni će se svojim navijačima pokušati iskupiti u velikom gradskom derbiju protiv Zrinjskog, dok su Plemići na otvaranju bili bolji od Olimpika i s nešto manjim pritiskom će dočekati današnji meč.

Ovo će ujedno biti i prvi meč na stadionu Rođeni koji će se igrati pod svjetlima reflektora, po čemu će današnji gradski derbi biti historijski.

"Još od Željezničara željno iščekujemo da počne ova utakmica, jer teško je bilo nakon prvog kola. Doživjeli smo težak poraz rezultatski. Želimo pokazati da je ono bio samo loš dan, a ne stvarna slika ekipe Veleža“, kazao je Dudić uoči ove utakmice.

Trener Zrinjskog Mladen Žižović kaže kako Mostaru ovaj derbi treba.

"Možda smo u maloj psihološkoj prednosti. Smatram da je Velež pogotovo dolaskom trenera Dudića napravio iskorak što se tiče igre i pristupa jer su bazirani na dobroj igri, pogotovo kući. Smatram da imaju dobrih igrača koji mogu da riješe utakmicu pogotovo prema naprijed. Naše je da to zaustavimo i pokažemo da u našim redovima ipak ima boljih igrača", kazao je Žižović.

Taj susret igra se s početkom u 19:00 sati, a prvi meč dana na stadionu u Doboj Kaknju odigrat će ekipe Mladosti i aktuelnog prvaka BiH - FK Sarajevo, a on je na rasporedu od 17:00 sati. Bordo tim je prvenstvo otvorio pobjedom protiv Krupe u gostima rezultatom 2:0, dok je ekipa Mladosti kao gost doživjela debakl od Borca i izgubila rezultatom 6:0.

Sarajevo je danas apsolutni favorit za pobjedu, posebno znajući da igrači Mladosti zbog pojave koronavirusa među nogometašima nisu odradili pune pripreme i još uvijek su fizički nespremni za izazove koje ih očekuju u Premijer ligi BIH.

Pola sata nakon početka meča u Doboj Kaknju, na stadionu Otoka će snage odmjeriti Olimpik i Široki Brijeg, a drugo kolo će zatvoriti igrači Tuzla Cityja i Krupe koji svoj meč igraju od 20:30 sati na stadionu Tušanj u Tuzli.

Podsjećamo, u prve dvije utakmice 2. kola Željezničar je kao gost pobijedio Radnik sa 2:0, dok je Borac na svom terenu, također rezultatom 2:0, bio bolji od Slobode.

Raspored utakmica 2. kola:

Mladost - Sarajevo (17:00 sati) Olimpik - Široki Brijeg (17:30 sati) Velež - Zrinjski (19:00 sati)

Tuzla City - Krupa (20:30 sati)

Tabela:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore