"Kriza je samo trenutna"
58

Velež ostao bez predsjednika nakon lošeg starta sezone, Senad Kevelj podnio ostavku

D. P.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Fudbalski klub Velež Mostar ostao je bez predsjednika Upravnog odbora nakon što je Senad Kevelj podnio ostavku na tu funkciju.

Kako su saopćili iz FK Velež, Kevelj se odlučio na ovaj potez nakon novog neuspjeha u ligi, osvajanja boda protiv Igmana u utakmici odigranoj sinoć.

Sada već bivši predsjednik Veleža obratio se navijačima porukom u kojoj je naveo da napušta funkciju nakon skoro dvije godine. Tekst prenosimo u cijelosti.

"Nakon skoro dvije godine nažalost je došlo vrijeme za rastanak. Za dvije godine, mogu slobodno reći, uradili smo dosta posla s tim što se uvijek može više i bolje, ali moram istaći da sam kao predsjednik FK Velež i kao čovjek ponosan na rezultate koje smo ostvarili. U našoj prvoj sezoni smo igrali finale Kupa Bosne i Hercegovine, a u sezoni iza nas, osvojivši treće mjesto u WWin ligi Bosne i Hercegovine, uspjeli smo izboriti još jedan nastup naših Rođenih na evropskoj fudbalskoj sceni.

U proteklom periodu moji saradnici iz Upravnog odbora i ja, ali i mnogobrojni prijatelji našeg kluba koji su prepoznali naš rad i iskrenu želju, uložili su uistinu mnogo energije u projekat modernog Veleža, a pomenuti rezulati ali i infrastruktura, nova tribina i pomoćni teren svjedoci su naše posvećenosti. Ljudi koji su kontinuirano vezani za sport, pogotovo za fudbal, znaju koliko je ovo naporan i težak posao, ali i posao koji čovjeka ispunjava ponosom, pogotovo onda kada imaš priliku da radiš za dobrobit kluba kojeg iskreno i iz srca osjećaš cijelim svojim bićem.

Sretan sam što možemo reći da je klub napredovao o mnogim segmentima. Pored zelenog terena, ostvareni su i pomaci u organizacionom segmentu funcionisanja kluba, ali sport je takav da se na kraju mjere samo rezultati. Nažalost, rezultati na otvaranju ove sezone nisu u skladu s našim ambicijama i očekivanjima te zbog toga ja, kao prvi čovjek kluba, neulazeći u to ko je najodgovorniji za trenutne rezultate, osjećao sam moralnu odgovornost i donio odluku da ponesem ostavku na funkciju predsjednika FK Velež.

Siguran sam da je trenutno stanje u našem klubu rezultat samo trenutne rezultatske krize, procesa uspona i padova koji su normalni u sportu, ali i u životu, te da će se naš Velež ubrzo vratiti na pobjedničke staze. Svom nasljedniku želim mnogo sreće, a kao i uvijek do sada, u svojim kapacitetima ću Velezu biti za raspolaganju", navodi se u oproštajnoj poruci Kevelja.

Podsjetimo, Velež iza sebe ima veoma loš start sezone. U prva četiri kola ima samo jednu pobjedu i četiri osvojena boda, a u Evropi je doživio nezapamćen debakl primivši šest golova u dvije utakmice od predstavnika Andore Intera d'Escaldesa.