Hat-trick Mlinarića
71

Velež protutnjao Gabelom i prekinuo niz loših rezultata za bijeg s dna tabele

N. M.
Arhiv (Foto: FK Velež Mostar)
Arhiv (Foto: FK Velež Mostar)
Nogometaši Veleža protutnjali su Gabelom večeras, pošto su u meču 8. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine deklasirali domaći GOŠK i savladali ga rezultatom 4:0, za prekid niza od četiri meča bez pobjede.

S osvojena tri boda na ovom gostovanju Rođeni su pobjegli s dna tabele i skočili na šesto mjesto, dok je sve izvjesnije da tim iz Gabele ove sezone nije dostojan rival ekipama u elitnom rangu bh. nogometa. GOŠK-u je ovo sedmi poraz u osam mečeva i ubjedljivo je posljednji na tabeli.

Potpuno otvoreno su oba tima ušla u utakmicu pa su se od početka nizale šanse pred oba gola, a prvi je prijetio Velež preko Klemena Šturma, čiji šut brani Kolak. U narednom napadu GOŠK dolazi do šanse preko Faruka Gogića, kojeg ipak fantastično zaustavlja Hadžikić.

U 5. minuti nova šansa za GOŠK. Tada je Riad Šuta dobro skočio nakon prekida i šutirao, Osman Hadžikić je bio savladan, ali lopta ipak ide pored stative!

Prvi gol na utakmici vidjeli smo u 14. minuti, nakon što je prethodno dosuđen jedanaesterac za Velež. Morao je sudija Amin Efendić nakon intervencije iz VAR sobe provjeriti svoju odluku, ali ostao je pri njoj, a penal je realizirao Mihael Mlinarić i pogodio za vodstvo Rođenih od 1:0!

U 18. minuti udarac Šute glavom brani Hadžikić, da bi nekoliko trenutaka poslije zbog ofsajda bio poništen gol Milana Jevtovića za Velež. Ipak, u VAR sobi su suci utvrdili da nedozvoljene pozicije nije bilo pa je Efendić priznao ovaj gol i to je bilo 2:0.

Pitanje pobjednika riješeno je već u 35. minuti, kada Mlinarić postiže svoj drugi gol na utakmici, a asistirao mu je odličnim ubačajem s desne strane Ante Oreč.

Sjajno je Velež ušao i u nastavak susreta, a već u 49. minuti Mlinarić kompletira hat-trick i lijepim golom donosi Rođenim ogromnih 4:0.

Nisu nakon četvrtog gola Rođeni kao do tada jurišali ka golu na kojem je stajao Vasilj. Digli su ručnu i mirno priveli meč kraju, a 4:0 je bio i konačan rezultat.

Velež je sada na šestom mjestu sa devet bodova, a GOŠK s osvojenim bodom drži začelje tabele. U narednom kolu Velež je u velikom mostarskom derbiju domaćin Zrinjskom, dok će GOŠK u goste Igmanu u Konjic.

Rezultat i strijelci:

GOŠK - Velež 0:4 (Mlinarić 14'p, 35', 49', Jevtović 22')

Tabela: